puişor, ouă şi fluturaşi

Primul puişor l-a primit de la grădiniţă. Ajunşi acasă am întrebat-o:

– Cine a lipit puişorul?

-Doamna!

– Şi ouăle? nu le-ai colorat tu?

– Nu.

Mi-am spus că este clară treaba şi ne-am apucat să pregătim toate cele necesare pentru a făuri o activitate la care să participe ea. A fost foarte încântată. Şi e normal, cât de mult le place să lipească la această vârstă (3 ani). O activitate draguţă care implică motricitate, atenţie şi concentrare.

Coala alba este o foaie A4 îndoită în două, astfel se obţine un fel de coşuleţ pe care se lipeşte puişorul, ouăle şi fluturaşii perforaţi.

Bea – 3 ani şi o lună.

Am înscris şi această activitate în colecţia: Activitaţi de Paşti.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

6 thoughts on “puişor, ouă şi fluturaşi

  1. Si David a venit acasa cu o lucrare de Paste la care a lucrat mai mult doamna :). Desi ei expun des pe dulapioare diverse lucrari lasate asa cum le “termina” copilul. Probabil a vrut doamna neparat sa fie terminata :D.

  2. Partea trista este că e o lucrare din anii trecuti, anul acesta doamna doar a trecut numele pe ea :) Mi-a spus ca e facuta de copii mai mari. E de inteles, cata rabdare si cat de multe incurajari facem copilului pana duce ceva la bun sfarsit, doamnele au in vizor o grupa de copii care vor sa se joace cu jucariile de acolo, nu sa stea rabdatori si sa urmeze indicatii. Cat de bine am inteles acuma despre educatia 1 la 1.

  3. Off, o bila neagra pentru educatoare!!! Cum s-a gandit ea sa faca asa ceva :( La L. la gradinita sunt expuse zilnic activitatile (de multe ori sunt neterminate) dar mi-e asa de drag sa le admir!

  4. În fiecare săptămână aleg câte o tematică de activitaţi. Scoate machete cu planse deja colorate si lipite şi doar discută pe seama lor. În fine. E bine şi asa… macar nu pierde aşa de multe ore aiurea la grădi. Stă 3 ore. Mai mult se joaca. Acasa reiau cu ea activitatile 1 la 1 :)

    Chiar, despre ce invata la gradi săptămâna aceasta? La noi mijloacele de transport …si au inceput cu cele terestre. O fi la fel si in alte parti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *