Ridichea

Am primit câteva legături de ridichi cu tot cu frunze. M-am bucurat aşa de mult, de cum le-am văzut eram cu gândul la activităţi interesante pentru Bea.

Într-o zi,  în magazinul Bricostore, chiar la intrare  am văzut un grup de prichindei (cam de vârsta lui Bea) îmbrăcaţi în şorţuleţe, în plină acţiune, înconjuraţi de măsuţe micuţe, ghivece, săpuţe, pământ şi flori. Învăţau să planteze. Cât de frumos din partea educatoarelor că i-au adus. Nu s-au limitat la faptul că nu au gădină unde să le arate “pe viu” ci au găsit o soluţie. Bravissimo!

Văzută cu ridichile în mână mi-am amintit de prichindei. Am pregătit cele necesare.  Bea nu a stat pe gânduri şi a trecut la treabă, entuziasmată şi curioasă. I-am arătat rădăcinile şi cum să o planteze. Chiar a şi udat-o.  S-a dus după stropitoare fără să-i mai spun ceva :) Am lasat-o în voia ei…

 

 

Am făcut o observaţie: frunzele sunt poroase, pufoase şi au mici ţepişori pentru a se apăra de  insecte nepoftite. Mi-ar fi plăcut enorm de mult să avem o lupă, am fi făcut o mulţime de observaţii noi şi experienţa şi-ar fi lărgit aria.

Altă ridiche am spălat-o bine şi am taiat-o pe jumătate.

-Abracadabra!

-Ridichea este întreagă.

– Abracadabra!

– Ridichea este impartita în două jumătăţi. :) Jocul acesta a amuzat-o teribil. Speram ca astfel să înveţe despre noţiunile de întreg şi jumătate.

Mi s-a părut un moment prielnic să începem lucrul din caietele din pachetul de grădiniţă pe care l-a primit de 1 Iunie.

Cu această ridiche am început primul desen din caiet. Dacă până acuma nu a băgat în seamă caietele,  le ignora pur şi simplu, de parcă fugea de ele :)… cred că nu o atrăgeau pentru că toate filele sunt LA FEL, fiecare desen are un contur albastru, şi probabil micuţilor li  se pare monoton, cel puţin mie aşa îmi par, mi-ar fi plăcut să fie mai interactive. In fine. Ideea este că după ce a ţinut o ridiche în mână i-a venit şi pofta de colorat desenul din caiet.

 

 

Am continuat activitatea cu cardurile Scrie şi şterge. Carduri care ne-au devenit tot mai utile în ultimul timp.

 

Am studiat şi o vânătă

 

Pe urma mi-a spus să mergem să o plantăm în pământ, aşa cum am făcut cu ridichea. Un prilej excelent de a-i spune ca vineta creşte în tufe şi am căutat o imagine pe internet care să ne ilustreze cum cresc vinetele în grădină, şi a înţeles. I-am spus că domnul fermier a tăiat vânăta, a dus-o la magazin iar noi am cumpărat-o pentru a o găti. În august mi-ar plăcea să mergem la cineva în grădină să vadă cum stau vinetele agăţate de tulpina plantei.

Nu mai are rost să îţi arăt marele tărăboi, îţi imaginezi ce a urmat iar eu nu am mai făcut poze.

A cerut cartofii pe urmă a văzut morcovi, iar eu i-am adus tot ce aveam în casă: dovlecei, roşii, ceapă, pătrunjel, ţelină :)

A fost o experienţă frumoasă!

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Ridichea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *