activitate de numărare cu brazi

De cum am văzut această activitate  pe Fb, distribuită de bufnita.cea.inteleapta  mi s-a părut interesantă şi numai bună de pus în practică, iar seara trecută m-am apucat de desenat şi decupat brazi. Am desenat un brad cu tot cu steluţă şi aşa l-am decupat, pe urmă am vopsit steluţa.

După ce le-am decupat le-am “înfoliat”, simplu, acoperindu-le cu scotch transparent şi decupând marginea.

În activitate am încercat să folosesc mărgelele făcute din aluatul cu sare . La fiecare număr fetiţa trebuia să aşeze atâtea mărgele (în activitatea sursă erau pom poms).Mi-am dat seama că pentru a reuşi aceasta activitate e nevoie de noţiuni matematice mai avansate şi am adaptat activitatea.

am căutat numerele magnetice… şi s-a descurcat de minune să le aşeze

după pauza de prânz am reluat activitatea şi am scos piesele de remi (le-am aşezat într-un vas şi cu un creion i-am sugerat să  “le amestece” pe urmă să extragă o piesă şi să o aşeze pe brăduţul cu nr. aferent – acest mod de a amesteca şi a extrage câte o piesă i-a plăcut foarte mult).

Pentru data viitoare m-am gandit să-i decupez globuri micuţe din hârtie / steluţe, pe care să le numerotez şi în mod asemănător să avansam spre mai multe numere.

Roxana, a avut o idee şi mai bună,  a decupat un singur brad şi 20 de steluţe, punea o steluţă (pe care avea scris cate o cifra) şi băieţelul aşeza pe brad biluţe de sticle. Am amintit despre activitatea lor, poate vi se pare o idee bună. Poate, între timp, o să publice şi Roxana activitatea lor…

Ce activităţi cu numere au prins copiilor vostri la vârsta 2.6luni-3 ani?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “activitate de numărare cu brazi

 1. Melly, tu sigur nu aveai somn de te-ai complicat asa tare cu decupatul bradutilor si pictatul stelutelor :))
  Sa stii ca bradutii au iesit foarte bine, sunt foarte frumosi! Ai talent la desen :) Imi place si cum ai adaptat activitatea! Bravo!
  Incearca ca pe post de globuri sa folosesti buline autoadezive sau, daca nu ai, poti perfora hartie colorata. Cred ca va prinde tare bine la fetita, sa perforeze ea hartiile si apoi sa-i dai lipiciul sa le lipeasca pe brad. Al meu e super incantat de lipituri si perforari :))

  1. Mulţumesc frumos! da! nu aveam somn şi m-am complicat, cum o fac de obicei :)

   braduti astia sper sa-i folosim mai mult timp si sa initiez tot felul de activitati pe seama lor ca sa-si merite osteneala :)

   Da! Buline autoadezive ar fi excelente! Şi a mea e incantata de lipit, si nici nu pare a se plictisi curand :)

 2. Sa vedem… Cu Una n-am facut activitati la masuta cand era asa de mica, numaram in joaca orice ne venea la indemana in viata de zi cu zi – bucatele de mar pe care I le pregateam pentru gustare, jucariile pe care le lua cu ea in pat, numarat treptele in timp ce urcam/coboram, numaram masini rosii/verzi/albastre pe langa care treceam in plimbarile noastre etc.

  Pentru recunoasterea semnului grafic, a cifrei scrise, am jucat sotron. :) Ne-am jucat si cu niste placute colorate din spuma, un soi de puzzle de podea: risipeam cifrele pe covor si topaiam de pe o cifra pe alta.

  Acum, dupa ce a crescut, am descoperit si-o carticica foarte, foarte simpatica. aceasta e: http://www.prut.ro/vreau-sa-stiu/70-poezii-despre-cifre-9789975695756.html, a aparut la editura Prut si are cate o poezioara pentru fiecare cifra in parte. Imi place cum e scrisa (versurile sunt scurte si inspirate), e cartonata, cred ca si copiii ar retine foarte usor cifrele numai citind-o, fara vreun efrot special!

  Sa aveti spor la joaca si la invatat! :)

  1. Multumesc frumos pentru sugestii!

   Ne-am jucat si noi foarte mult cu cifrele, stie sa le numeasca atat in romana cat si in engleza -dar asta nu e asa de important-(de ex. in engl. le-a invatat singura de prin catecele si intr-o zi ne-a uimit cu numaratul ei in engleza) in engl. numara pana la 10 iar in lb.ro pana la 16 (dar le spune asa, alintandu-se, de ex. “şasepezece”… :)) ).

   De cateva luni am trecut la o alta etapa (“cate degete vezi? “cate papusi am pus” “cate cuburi rosii…”etc.) dar am observat ca merge pe nimerite :) pana la 3 se descurca, daca sunt mai multe spune ea un nr la nimereala :)

   Acuma suntem la aceasta etapa, de a constientiza notiunea de numar, dar nu ne stresăm, din cand in cand exersam, iar cand va fi pregatita va intelege. Cam astfel de jocuri caut… prin care sa exersam numaratoarea (de ex.: ce nr. scrie? 6 – hai sa asezam şase obiecte)…

   Iti multumesc si pentru recomandarea cartii, am trecut-o in wishlist.
   Ce faina e!!! din cuprinsul de pe site: “Unu-i cam supărăcios, Vezi cum stă cu nasu-n jos?Dacă-ar mirosi o floare, Ar uita de supărare! Suntem doi – soră şi frate, Inimioare-n gemănate. Ne-ajutăm mereu, frăţeşte:Unde-s doi, puterea creşte!
   imi place mult!
   Banuiesc ca e doar pana la 10…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *