Animalele de la fermă

Acuma mai bine de o lună de zile am început un nou stil de joacă: cu carduri create după metoda montessori.

Cardurile cu animalele de la fermă le-am descărcat de aici.

În prima etapa a aşezat cardurile pe perechi (a fost un prilej bun de a le numi şi în lb. engleză), pe urmă a aşezat animalele pe fiecare card, urmând să facem o fermă a animalelor :)

În a doua etapă am aşezat ce am avut prin casă: cuburi şi alte piese puzzle pentru a crea o fermă în care să aşezăm animalele. Am vorbit despre locul de dormit al animalelor şi hrana acestora. În căruţă a adus chiar fulgi de porumb pentru porci :)

– în timp ce discutam luam câte un card pe care îl aşezam în dreptul fiecărui animal

– pentru că nu aveam cocoş, găină şi puişor i-am făcut din pastă fimo. Aceste figurine au adus o mare bucurie mămăruţei mele, sunt piese tare îndrăgite de ea, chiar şi acuma după o lună de zile le caută şi se joacă cu ele :)

De ziua ei a primit şi o fermă superbă Play Mobil, comandată de la Julia Toys , astfel am reluat joaca cu animalele de la fermă şi cardurile montessori.

 

Desigur din joaca noastră nu putea să lipsească renumita melodie Vecinul Donald are o fermă traducere după melodia Old Mac Donald had a farm, pe care o cântă tare entuziasmată :) Din nefericire Bea era răcită când am încercat să o filmez, din acest motiv vocea ei pare înfundată, altfel cântă tare frumos :) 

Cărticica cu CD

Avem o cărticică cu CD – Învăţ animalele de la Ed. Grama (eu am cumpărat-o din bazarul lui Laura Frunză). În cărticică apar animalele de la fermă, animalele din pădure, animalele de la poli, păsării şi animalele de la zoo.

Mi-a plăcut foarte mult cărticica deoarece desenele nu sunt animate, dimpotrivă apar la fel cum arată ele în mediul natural, astfel învăţarea este mai eficentă putând să le recunoască în mediul înconjurător.

-în cărticică aşa apar animalele de la fermă:

câteva capturi de pe CD:

clic pe imagine pentru zoom

– primele de două poze din colajul de mai sus fac parte din categoria: Învăţ animalele de pe CD, iar la următoarele două capturi fac parte din Evaluare (eu întrebam, ea arăta cu degetul pe ecran răspunsul corect).

Urmează animalele din pădure…

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Animalele de la fermă

  1. Ce se mai juca si Ionut al meu cu animalute si tot felul de chestii micute! Isi facea coltisorul lui, isi spunea povesti, hranea animalele si nu ma lasa sa plec de langa el… Mi-e dor de acele vremuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *