ce facem cu plastilina întărită?

După ce am uitat peste noapte plastilina afară, două dintre culori s-au uscat aşa de tare că nu mai pot fi remodelate.

Am încercat să torn peste ea apă caldă şi să o “frământ”… am lasat-o câteva ore în apă.

pe urmă am pus-o în cutia ei, i-am pus capacul şi a doua zi era ca şi nouă

Acuma avem şi noi plastilină cu diferite forme (cifre şi forme geometrice). Adevărul este că plastilina asta nu e de calitate şi nu-mi place cum miroase … dar de forme sunt mulţumită şi B. a fost încântată de noile culori.

Ps. Idei superbe de jocuri cu plastilina găsiţi în colecţia de aici.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

8 thoughts on “ce facem cu plastilina întărită?

 1. interesant,am incercat si eu o data sa o inmoi,dar mai mult s-a incleiat,cred ca secretul e sa o lasi asa pana a doua zi…multumim:)

  1. da, se incheagă, am frământat-o mult, pâna când s-a înmuiat tot ce era tare şi după ce am închis-o în cutie a doua zi inca pare cleioasă dar dupa ce o treci prin palme redevine elastică şi se poate folosi.

   1. Să știi că și eu am tot făcut treaba asta, udam platilina și o tot frământam până își recăpăta elasticitatea, doar că de la o vreme m-am săturat să tot separ culori și să le tot frământ, asta pentru că oricât îi explicam că nu e voie, Nereea continua să țină figurinele modelate lângă ea până se întăreau, așa că de la o vreme am renunțat. Acum, am început să-i cumpăr iar cutii cu plastilină, și văd că e mai înțelegătoare.

     1. Îi place tare mult. Problema e că după ce-i fac figurine, de obicei pisicuțe sau pe Hello Kitty, le cară după ea peste tot și nu mă lasă nici în ruptul capului să i le pun înapoi în cutiuțe :))).

 2. Melli, am descoperit o solutie mai rapida si de sezon :) Ne-am jucat afara cu plastelina si dupa cateva minute de stat in soare a devenit f moale…dar daca o uiti acolo se cam topeste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *