Colorăm cu sare şi cu zahăr

Când am văzut această activitate pe blogul lui roxana-rusu eram sigură că lui B. îi va face plăcere să coloreze şi altfel decât în mod obişnuit – cu pensula, carioci sau creioane colorate. Dacă coloratul cu creioanele, pentru noi,  reprezenta simple măzgălituri, din acestea cu sare şi zahăr colorat pot ieşi adevărate opere de artă.

Cum nu am acuarele guase am folosit tempera. În trei cutiuţe am pus puţină sare grunjoasă (şi pentru că
la mine, sarea, nu s-a colorat, am adăugat şi zahăr) şi un pic de pastă de tempera şi am amestacat cu un beţigaş până când sarea şi zahărul s-au colorat.

Am ales o plaşă cu o raţă pe apă, dintr-o carte de colorat şi am început să colorăm colacul, în interiorul colacului am trecut cu lipici pe urmă am îndemnat-o pe fetiţă să presare zahărul colorat. Datorită lipiciului, zahărul a rămas lipit pe unde am trecut cu lipiciul iar surplusul l-am scuturat de pe foaie.

şi rezultatul final:

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

3 thoughts on “Colorăm cu sare şi cu zahăr

  1. A iesit foarte frumos desenul vostru :) Cum a reactionat B? I-a placut activitatea? Noi am expus “opera de arta” si din cand in cand D mai merge si o admira :)

    1. I-a plăcut mai mult decât m-am aşteptat. De fel e receptivă la activităţi, e adevărat că nu o sufoc, las totul după dispoziţia ei. De fel orice ţine de măzgălit, cu carioci, acuarele, creioane, cretă îi place foarte mult. Cel mai mult adoră să-şi picteze mâinile şi picioarele cu carioci :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *