copii mici si jocurile online

Încă din primul an i-am pus fetiței să asculte diferite cântecele de pe youtube … mai nou, printre cântecele, apar diferite sugestii cu jocuri online… filmulețe scurte cu păpuși barbie de îmbrăcat, de tuns parul sau cu bebelușul hazel etc. … așa a început ca Bea să fie atrasă atât de timpuriu de aceste jocuri.

Pentru că a învățat să mânuiască mouse-ul de la laptop, își pune singură melodiile, desigur, sub vizorul meu… într-o perioadă de timp își alegea să se uite la filmulețe cu astfel de jocuri, văzând-o așa de interesantă am căutat pe net jocuri online de îmbrăcat păpuși Barbie :)

La început priveam cu scepticism aceste jocuri, dar văzând entuziasmul și fericirea ei că reușește să manevreze jocul, i-am dat pace.. Cât timp nu exagereaza și nu petrece prea mult timp la calculator am început să le vad cu ochi buni.

Printre jocurile preferate sunt cele în care trebuie să îmbrace păpuși Barbie, să tundă parul la fete, cele cu bebeluși la băiță dar si jocuri simple de memorie.

Este interesant cât de populare au devenit aceste jocuri și cum încep să-i capteze până și pe cei mai mici dintre copii, cum încearcă  ei să facă tot posibilul să reușească să izbutească în joc, dezvoltându-le acel sentiment de reușită. Am observat că aceste jocuri le dezvoltă și atenția, concentrarea, memoria și le îmbogățește imaginația. Eu le văd utile, desigur, atâta timp cât se menține un echilibru și copilul are un program bine stabilit dinainte.

 

 

Ce părere aveți despre aceste jocuri?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “copii mici si jocurile online

 1. copiii mei se joaca pe calculator de vreo 2 ani si pot spune ca Daria deja stie sa isi caute singura pe google/youtube desene, filmulete ori melodii , dar si jocuri
  Andrei stie sa lucreze la calculator cam din aceeasi perioada cand a inceput Daria, doar ca nu l-am invatat (inca) sa isi caute singur materiale
  nu stau zilnic la calculator si nici ore intregi: Daria 30-40 min, Andrei maxim 30 min cam 1-2/saptamana
  nu mai traim in vremurile apuse, societatea evolueaza, tehnologia capata teren mult asa ca mi se pare important sa stie sa se descurce
  oricum,nu fac nimic decat in prezenta unui adult asa ca stiu exact unde intra si ce fac ei
  pupici buburuzei Bea :)

 2. Asa este Antoneta! Tehnologia avanseaza, iar noi trebuie sa cautam in ea lucrurile bune si utile.. oricat ne-am opune intr-o zi vor avea libertatea si isi vor alege singuri jocurile , mai grav va fi cand aceasta se va intampla in timpul job-ului sau in timpul examenelor… asta pentru ca nu s-au jucat suficient si diversificat atunci cand au fost mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *