Crocodil – jucărie tricotată de mână

La acest crocodil lucrez cam de 1 lună de zile, l-am croşetat tricotat (cu două ace) puţin câte puţin aproape în fiecare zi. Modelul pe care  l-am folosit este modelul bambus. La început am stabilit forma care trebuie să o aibă şi cum să fac gura crocodilului pentru a-l folosi ca un joc puppets. Pe urmă ochii au fost o adevărată enigmă – pentru că nu ştiam cum să-i fac.

Nici nu pot aşterne în cuvinte scrise cât de mult s-a bucurat fetiţa mea când l-a văzut prima dată. Astăzi, după alte 2 săptămâni de când l-am terminat i-am făcut ochii. Mi-am cumpărat un ac cu cârlig de croşetă şi după câteva încercări am reuşit să-i fac şi ochii în stil amigurumi (m-am luat după modelul de picior de ursuleţ de aici).

Like?

 

 

Şi uite aşa ne jucam înainte cu un crocodil imaginar:

acuma avem şi noi unul – mai trebuie să-i fac câteva maimuţici.

 

Cum ne-am jucat noi astăzi:

Următoarea provocare este un HELLO KITTY… dacă tot mi-am cumpărat un ac…, cum reuşesc să-mi fac timp trec la acţiune. Se mai simte cineva provocat la un amigurumi?

Ps. Bunica m-a învăţat să tricotez (spun croşetez pentru că aşa ne-a spus ea că se numeşte… şi foloseam două ace). Pentru mine este ceva foarte frumos şi a rămas una dintre multele amintiri frumoase care mi-au rămas din vacanţele petrecute la ea.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

3 thoughts on “Crocodil – jucărie tricotată de mână

 1. Ce fain ti-a iesit,cu toate ca ai scris croset cred ca este tricotat nu?e interesant modelul.Ce draguta e si Hello Kitty ,abia astept sa o vad si pe a ta:)

  1. Sincer nu cunosc diferenţele din denumiri, eu am învăţat această uneltire de la bunica şi ea aşa spunea: ne învaţă să croşetăm (cu două ace legate de un şnur de plastic).

   Dacă privesc pe dex

   CROȘETĂ este unealtă de împletit în formă de ac lung, având o îndoitură la vârf
   CROȘETAT – faptul de a croșeta.

   TRICOTA – a lucra, a împleti o țesătură în ochiuri.

   înseamnă că forma corectă ar fi tricota, încă sunt în dubii :)

   Poate cineva care este de specialitate ne-ar putea lumina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *