Jucării educative pentru copii mici

Acest post vine ca o provocare lansată de little lucky . Fugitiv vă prezint jucăriile pe care le consider educative din tezaurul lui B. (care are acuma 2 ani şi 2 luni).
Mingea magică cu lumini cântă şi vorbeşte în limba română. Un produs rezistent care ne place tare mult, are cântecele, învaţă copilul primele 3 numere, 3 forme geometrice şi 3 animale.  De la aceea minge B. a învăţat multe lucruri cel mai recent m-a surprins când a spus că pisica mănâncă peşti, maimuţa banane şi câinele os (desigur, după ce i-am tot repetat şi aratat desenele).

 

 

Telefon. Acest telefon a distrat-o tare mult. După ce este apăsat pe butonul galben începe să sune şi receptorul începe să se mişte îndemnând copilul să răspundă. Fiecare număr după ce este apăsat cântă. Iar ochii şi limbuţa se mişcă de sus în jos. Mai are în spate un buton care dacă este pornit telefonul începe să meargă singur.

 

Un laptop mic, de jucărie care are 32 de cuvinte în limba engleză, câteva cântecele şi 5 moduri de folosire. Fiecare literă spune ce literă este, la fel şi numerele. Un alt buton după ce este apăsat întreabă  care este… “A”? şi copilul trebuie să apese pe “A” etc. O jucărie uşor de manevrat pentru că este micuţă. Păcat că nu e în limba română. Dar va fi bun pentru când va învăţa limba engleză.

 

Fermă de animale. Cu aceste animale se pot inventa tot felul de jocuri. De la a învăţa cum face fiecare animal, a le numi, a le aşeza după mărimi, a învăţa care e puiul şi care e mama. Am făcut diferite scene mici de teatru etc. Iar plăcerea lui B. este să le aşeze într-o căsuţă şi să le dea de mâncare. Avem mai multe animale deocamdată pe acestea le-am găsit :)

Cuburi lemn. Acestea au fost printre primele jucării care le-am cumpărat. Când era bebe mic îi plăcea tare mult să le stivuiască după ce le aşezam una peste alta. Acuma la 2 ani mă surprinde cum le aşează şi încearcă să-mi spună că a făcut un copac :) Expre le-am cumpărat necolorate (pentru că ducea în gură). Acuma că este mai mare ar trebui să-i iau un set şi colorate.

 

 Lego. Şi acestea au fost printre primele jucării care le-am cumpărat. Jucăm o sumedie de jocuri. Turnuri, poduri, maşinuţe, telefon, trenuleţ etc.

Cred că lego-urile şi cuburile sunt de nelipsit dintre jucăriile unui copil.

 

 

Forme Geometrice. 

A ştii să identifice culorile dar şi formele geometrice  e esenţial în dezvoltarea creativităţii. Cred că jucăriile acestea cu forme geometrice dezvoltă şi motricitatea fină a copilului.

 

 

 Litere şi cifre – covor din spumă. Înaine să împlinească un an i le-am cumpărat. Se pot face din ele cuburi, covoraş, cutiuţe, căsuţă. Îi plăcea mult să scoată literele. Am învăţat cu ele culorile, cifrele şi literele.

Când a împlinit 2 ani i-am cumpărat cifre şi litere magnetice pe care le aşează pe o tăbliţă magnetică.

 

 

 

Tablă magnetică cu cariocă de scris. Aceasta a primit-o tot pe când a împlinit 2 ani. Ceea ce scrie carioca se şterge cu un burete. Tot pe ea lipim literele şi cifrele magnetice.

Lui B. îi place foarte mult.

 

 

 

 

Plastelină. Îi place foarte mult să se joace cu plastelina. A învăţat culorile principale cu ea şi plastelina care  o avem noi are pe capac câte o formă de  animal: elefant, maimuţă, leu, piscă (de fapt e mai mult tigru).

 

 

 

 

Piesele de la scrabble şi remi le folosim cu succes la învăţarea literelor alfabetului iar cu piesele de la remi am învăţat culorile şi cifrele.

 Trenuleţ cu cifre, litere, cuvinte şi imagini ilustrative. Fiecare cubuleţ se poate detaşa şi pune la loc, la fel şi vagonaşele trenuleţului. Lui B. îi place să-l tragă după ea şi să scoată cuburile afară, să le aşeze una peste alta. Îl folosim la învăţarea culorilor, cifrelor, litere şi cuvinte.

 

 

 

Alt joc magnetic pe care-l folosim la învăţarea literelor. Am scris despre el aici .

 

 Pian. Are o groază de melodii. Eu nu l-aş fi cumpărat. Soţul a ales această jucărie. Lui B. îi place şi petrece ceva timp butonându-l.

Maşină cu telecomandă. Are 2 fetiţe şi noi băieţei (pe ei nu i-am găsit când am pozat :) ) roţile la fel sunt detaşabile şi au forme geometrice. Porneşte acţionată de la telecomadă şi B. se distrează copios când vede că o poate manevra.

 Şi jucăriile pentru nisip mi se par educative!

Mai avem multe jucării din plus, multe jucării micuţe găsite prin pungile de pufuleţi, căsuţe pentru păpuşi, jucării pentru nisip, mingiuţe şi migii mai mari,  câteva instrumente muzicale de jucărie, puzzle-uri, păpuşi, maşinuţe, un măgar gonflabil, tricicletă, căluţ balansoar care se poate folosi şi ca mergător etc. Noua distracţie este acuma şi o stropitoare şi un pistol cu apă…  şi să nu uit de cărţi care de asemenea sunt mai mult decât educative. Dacă vrei să vezi cărţile noastre le găseşti aici .

ps. Alte idei de jucării găseşti în colecţia aceasta (clik pe broscuţă)

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Jucării educative pentru copii mici

  1. nu am vazut acel model de laptop in magazine. Se gasesc doar laptopuri cu o gramada de activitati dar foarte greoaie pentru cel mic

    1. l-am cumpărat dintr-un magazin cu articole si jucării pentru copii. Iar preţul a fost foarte acceptabil, la 20 şi ceva de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *