Repovestim cartea “Povestea puiului de arici” prin desen

Zilele trecute mă plângeam prin comentarii că fetiţa mea, de când o duc la grăniţă nu mai are răbdare să stea la măsuţa pentru activităţi. Tot vrea să fie în mişcare. Am reuşit să o implic într-o activitate care a captat-o şi ţinut-o locului într-un mod plăcut şi captivant.

Deşi a trecut mult timp de când am cumpărat cartea Povestea puiului de Arici de Lucia Muntean nu am reuşit să o citim niciodată până la capăt. Are ilustraţii atât de frumoase şi captivante încânt preocuparea ei este să dea foile una după alta pentru a vedea ce imagini mai urmează, iar eu apucam să citesc doar pe sărite sau inventând propoziţii noi.

Activitatea noastră s-a desfăşurat în jurul acestei cărţii, desenam personajele din carte le decupam (lasam mereu o bucaţica de decupat şi o încurajam să taie şi ea – îi place foarte mult să taie cu foarfeca dar încă nu reuşeşte să taie după contur rotund), le coloram împreună (ea o parte, eu finalizam) şi pe urmă urma partea ei cea mai preferată, lipitul.

Întâlnirea puiului de arici cu vrăbiuţa:

Totul a început prin a desena pe o foaie diferitele elemente din povestea din carte: tufa de flori, ariciul, copacul, vrabiuţa, ciuta, melcişorii buburuzele. Toate le-am desenat pe rând. Desenam, decupam, fetiţa colora şi pe urmă le lipea (cât timp ea colora eu deja desenam următorul element).

– Următoarea zi am reluat activitatea, urmând să facem lacul cu broscuţe

Alaltăieri am reluat această activitate.

Şi-a luat cartea la subraţ, cariocile  şi foarfeca şi mi-a spus : “vrei sa desenăm arici şi iepuraşi” :)

Sunt aşa de mândră de ea! A venit cu iniţiativa, a colorat mult mai mult decît de obicei  şi s-a descurcat singura la decupatul buburuzelor. Se pare că şi-a revenit şi a prins gustul activităţilor. Sunt aşa de fericită! Îmi făcusem tot felul de scenarii sumbre şi mă gândeam că grădiniţa mi-a distrus copilul :))

Aceasta este scena întâlnirii ariciului cu iepuraşul

 

Despre cartea Povestea puiului de arici(luciamuntean.ro) a scris şi Roxana – aici – în plus a modelat câteva figurine tare drăgălaşe transpunând cu ele povestea în scenă.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

9 thoughts on “Repovestim cartea “Povestea puiului de arici” prin desen

 1. Văd că ai talent la desen, nu glumă! V-au ieșit foarte bine animăluțele. Și eu am început să fac cu Nereea activități de organizare a obiectelor pe grupe, pentru că ne-au rugat educatoarele să mai exersăm cu ei acasă.

 2. Multumesc pentru apreciere, desenele sunt facute in graba si nu au iesit asa de frumos pe cum mi-as fi dorit. Ea le colora -partial- foarte repede si le lipea la fel de repede iar eu trebuia sa fiu gata cu urmatorul desen :)

  Si mie mi-a spus educatoarea ca daca acasa parintii nu exerseaza activitatiile cu copii munca lor e aproape degeaba… Acuma nu o mai duc un timp la gradi, are deja o luna de cand nu s-a mai dus… si incepe sa fie din nou rabdatoare si amabila :))

 3. Si aici vroiam sa comentez de ceva timp :D
  Foarte frumos v-ati jucat. Bea cat are acum? 3 ani jumate? Nu cred ca tia-i stricat copilul la gradinita. dar daca mai insistai aveai toate sansele.
  Poate mai tarziu va fi altfel. si e foarte bine ca faci tu acasa cu ea tot felul de activitati si lectii ptr ca mintea ei are nevoie de stimulare specifica varstei.
  Va tzuc frumoaselor. Ma bucur ca va cunosc.
  Se vede ca Bea coloreaza pe fuga. Dar se vede si ca tu ai talent la desenat .

 4. sakura, are 3 ani :) pe 21 martie a impliniit 3 ani… am cerut o cerere de transfer de la acea gradinita, o voi muta la una din apropriere si poate o voi duce din cand in cand, am aflat care era problema, se pare ca a ajuns sa-i fie frica de un baietel din grupa, care e imens (sa nu spun obez) si prin staura si masivitate isi impune autoritatea, in fine…

  1. Asa bucuroasa sunt cand o vad ca imi cere sa facem anumite activitati. Observ ca incepe sa coopereze tot mai mult timp… Daca incerci sa-mi povestesti :)

 5. Stii cat de mult te admir pentru tot ceea ce faci alaturi de fetita ta? Mi-as dori ca tara asta sa aiba mai multe mamici ca tine, la fel de talentate si dedicate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *