Tablou de iarnă

Îmi place foarte mult tabloul de iarnă pe care am reuşit să-l facem zilele trecute. L-am făcut doar cu ajutorul unei bande adezive de hârtie, tempera şi un burete. Probabil îmi place pentru că …”cred” că nu am talente plastice :)  mă străduiesc mult…

Din fâşii de bandă am decupat braduţi şi un om de zăpadă şi i-am lipit pe o coală de hârtie.

Am tăiat un burete de vase, într-o formă îngustă, dreptunghiulară, pentru ca fetiţa să-l poată manevra. Am combinat două nuanţe de tempera finger paint (alb şi albastru), iar mânuţele hărnicuţele au vopsit cu spor coala de hârtie.

După ce s-a uscat am desprins banda de hârtie şi arăta aşa:

Am adăugat detalii doar la omul de zapadă, iar brazii dezlipiţi i-am lipit în partea de jos.

Încercaţi şi voi! Peste ani rămâne o amintire frumoasă…

Vă place cum a ieşit?

Ideea de a lipi bandă de hârtie am văzut-o pe krokotak. Parca şi littlelucky a făcut ceva de genul.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

14 thoughts on “Tablou de iarnă

  1. Ce ar fi iarna fără magia primului fulg de nea? Cine nu a stat cu palma întinsă, încercând ca preţ de o secundă să savureze cât mai mult din minunea acelui mic cristal de apă? Fiecare este unic, nu poţi întâlni doi fulgi la fel. Şi iarăşi, de câte ori nu am privit dimineaţa ferestrele împodobite cu originale flori de gheaţă? Atât de rece, şi totuşi atât de atrăgătoare? Poţi acum să-ţi împodobeşti fereastra cu fulgi de nea, confecţionaţi manual împreună cu copilul tău. Vor fi la fel de speciali, şi fiecare va fi unic în felul său. Nu încerca să realizezi doi la fel, se pierde magia… Ai nevoie de coli albe de hârtie, de preferat coli cât mai subţiri, de scris. Taie un pătrat, apoi îndoaie-l de 3-4 ori, păstrând mereu în stânga “centru” foii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *