De ce se machiaza femeile?

machiajul ochiilormachiajul ochiilormachiajul ochiilor

În sfârşit cercetătorii au descoperit de ce se machiază femeile. iRealiatea ne informează că un psiholog (Ken Mogi) a realizat un studiu pentru a descoperi de ce se machiază femeile. Atât de simplu e motivul… ia să vedem.

Timp de doi ani, mai multe femei au acceptat să fie studiate pe toate părţile în timp ce se machiau, când ieşeau în oraş nemachiate şi pe parcursul zecilor de minute petrecute în faţa oglinzii. Tot atunci, reprezentantele sexului frumos erau supuse unor analize cu ajutorul unui dispozitiv de scanare a creierului.

S-a observat că atunci când erau machiate, femeile gândeau pozitiv, erau mai fericite şi aveau uneori, o senzaţie de euforie, mai ales când se admirau în oglindă. Motivul? Creierul lor secreta mai multă dopamină.

Aceleaşi senzaţii experimentează şi bărbaţii atunci când se rad sau când se dau cu parfum.

Fetelor, voi de ce vă machiaţi?  Dar, sexul opus, are aceleaşi senzaţii euforice când se parfumează şi barbiereşte?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “De ce se machiaza femeile?

  1. Ca barbat ce ma aflu, cu mana pe inima spun ca eu ma barbieresc pentru ca ma mananca barba, si pentru ca … nu-i asa traim intr-o societate unde prima impresie conteaza.

  2. eu ma machez pentru ca sunt urata :))))) glumesc
    cred ca am facut un obicei din asta… iar acuma nu cred ca as putea iesi din casa nemachiata :p

  3. si eu akum vreo 6 luni ma machiam zilnic….nu puteam sa ies din casa fara sa ma machiez…sau kiar si in ksa stateam machiata…ma simteam mai frumoasa…cu putina neagreala la ochi….dar akum barbatul cu care sunt mi`a spus sa nu ma mai machiez…k frumusetea nu consta in farduri pentru persoane simple,modeste…si sincer e mult mai bn fara machiaj…am ochii mult mai relaxati…si knd stau la pc numai obosesc atat de rpd…la o ocazie E NORMAL K ORICE FATA SA SE MACHIEZE….in rest e mai ok….Fara:D….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *