Ingrijirea parului pe timp de iarna

Pentru ca pe timpul iernii, părul nostru să nu devină mai uscat şi să nu se despice mai repede, trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi.

1. Hidratarea
Hidratarea este foarte importantă şi în sezonul rece. Părul este agresat de temperaturi foarte scăzute şi are tendinţa să devină mai uscat.
Pentru hidratarea părului – foloseşte o dată pe săptămână, o mască de păr, puternic hidratantă. Poţi folosi pe cele cu ulei de măsline:

Mască hidratantă de păr cu ulei de măsline:
Amestecă 8 linguri de ulei de măsline cu 2 gălbenuşuri  de ou. Întinde acest amestec pe părul umed şi după o oră speli părul cu şampon şi-l clăteşti bine. Părul devine mai mătăsos, strălucitor şi nu mai cade.

Altă mască hidratantă pentru păr: Uleiul de măsline se amestecă cu câteva picături de ulei de ricin şi se aplică pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, printr-un masaj capilar. După o oră părul se spală cu şampon.

2. Balsamul de păr
Şi în sezonul rece, balsamul de păr este de nelipsit. Balsamul pentru păr uscat previne electrizarea şi despicarea firelor… conţine substanţe nutritive care hrăneşte şi regenerează părul. Părul este mai uşor de pieptenat prevenind ruperea firelor.

3. Scade temperatura feonului
Foloseşte temperaturi scăzute când foloseşti feonul. Ideal ar fi să laşi părul să se usuce fără să foloseşti uscătorul pentru păr.

4. Tunde vârfurile
Părul uscat porneşte de la vârfuri. Încearcă să-l tunzi măcar o dată pe lună.

5. Mănâncă sănătos pentru un păr frumos
Indiferent de produsele de îngrijire pentru păr pe care le foloseşti dacă din dieta ta lipsesc nutrienţi importanţi sai dacă stilul de viaţă nu este tocmai sănătos, părul tău va arăta acest lucru.
O nutriţie neadecvată a firului de păr este dat de deficitul de minerale (fier şi zinc), proteine şi calorii; din această cauză rădăcina e slăbită şi părul va cădea.
Părul casant sau uscat poate fi cauzat de un deficit de fier, zinc şi / sau vitamina C.
Alimentele bogate în fier şi zinc sunt: carnea roşie, ouale, produsele lactate, fructe de mare, cereale integrale, legumele, nucile, oleaginoasele (susan, in, mac) mazare, seminte de dovleac, alunele şi untul de alune, migdale, ciuperci, salata verde.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Ingrijirea parului pe timp de iarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *