Vreau produse de îngrijire personală cât mai sigure pentru sănătatea mea!

Guvernul nu are autoritatea de a solicita companiilor să testeze produsele de îngrijire personală înainte ca acestea să ajungă pe rafturile magazinelor.
Chiar acum, industria poate folosi aproape orice ingredient sau materii prime în săpun, şampon, creme, machiaje făra ca guvernul să verifice sau să aprobe.
Panoul self-policing şi ewg.org nu au reuşit să evalueze nici măcar jumătate din miile de ingrediente pe care companiile le pun în produsele lor şi mulţi consumatori aplică mai mult de 100 de ingrediente diferite în fiecare zi.
Confărm cercetărilor EWG (www.ewg.org) 22% din produsele de îngrijire personală, inclusiv cele destinate copiilor, pot conţine noxe cauzatoare de cancer, 1.4-dioxan şi mai mult de jumătate din toate produsele de protecţie solară conţin oxybenzone.
Alte studii au ridicat îngrijorări serioase cu privire la plumb în rujuri, produse chimice secrete în parfurm şi conservanţi artificiali în produsele de îngrijire personală.

www.ewg.org a format o petiţie prin care congresul să ia măsuri şi să se asigure că produsele de îngrijire personală sunt sigure pentru familiile noastre.

cum ceea ce punem pe pielea copilului se absoarbe în corp, oare ce punem noi pe piele nu se absoarbe în corp?
La TV se face reclamă la tot felul de produse care ne pot face rău.
De multe ori obişnuim să cumpărăm produse cosmetice după aspectul ambalajului sau numele mărcii, acuma trebuie să ne obişnuim să citim lista de ingrediente şi să facem diferenţa dintre produsele bune şi cele rele. Pentru asta există Cosmetic data base, un site american care are informaţii despre 65.000 de produse cosmetice şi de îngrijire personală în funcţie de riscul pe care îl au. Riscul de a produce alergii, de a “ataca” sistemul imunologic, infertilitatea şi dezvoltarea organismului; dar mai ales de a provoca cancer. Site-ul acordă puncte (până la 10) pentru fiecare ingredient, produs sau marcă/brand în felul următor:
0-2 puncte: risc minim
3-6 puncte: risc moderat
7-10 puncte: risc maxim
Pentru a afl în ce zonă de risc se află un produs scrie numele produsului în bara de căutare de aici: www.ewg.org/skindeep/

Am rămas surprinsă să găsesc branduri mari şi faimoase cu produse care au risc maxim.
Câteva exemple cu cele mai cunoscute branduri de la noi:
AVON: 1-10 puncte, sunt 707 produse cotate
YVES ROCHER: 4-8 puncte
L’Oreal Kids 4-6 puncte
VICHY: 3-8
Nivea: 1-p puncte
La Roche-Posay: 0-7
Mary Kay: 4-7
Avene: 0-8
ARTISTRY LUXURY: 0-1

Eu am”navigat” cu crema pentru faţă de la l’oreal nutrissime (l-am folosit câţiva ani) la yves rocher sebo specific  (de 1 an şi jum.) şi mă bate gândul să încerc artistry. Pentru ochi folosesc inositol tot  de la yves rocher şi este anti-cernes, anti-poches.

Voi ce creme de faţă/ ochi folosiţi?

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *