13 mai 2012 Ziua Mamei sărbătorită pe glob

Astăzi, 13 mai 2012, este Ziua Mamei! Nu pe 8 Martie. Pe 8 Martie este ziua Femeii. Mă întreb peste cât timp va sărbătorii şi România, ziua mamei în a doua duminică a lunii mai şi nu pe 8 martie?

Ziua mamei este de regulă sărbatorită pe mapamond anual în a doua duminică a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au o dată comună pentru această sărbătoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice sărbătoresc această zi în a doua duminică a lunii mai.

Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care, în lipsa unei Zile a mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații. Astfel, această sărbatoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi să aibă neoficial și statutul de zi a mamei, în lipsa unei sărbători distincte destinate mamei.

(foto)

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “13 mai 2012 Ziua Mamei sărbătorită pe glob

  1. La mulți ani, mămico! Apropo, eu habar n-aveam de chestia asta :). Cred că bărbaților care vor citi acest articol le va veni să se ia cu mâinile de cap când vor afla că mai există ÎNCĂ o zi dedicată femeilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *