Tratament naturist pentru durerile de gât: miere de salcâm şi usturoi

Nu am răcit toată iarna şi am răcit acuma, când mai este puţin şi vine vară. Începutul lui mai a fost foarte călduros (30 de grade) şi dintr-o dată a venit un val de frig, iar gripa nu m-a ocolit.

Aseară, pe la 3 dimineaţa ma luat o durere în gât de nu am mai putut dormi. Deşi înainte de culcare am luat o tabletă de hexoraletten n. Hexoraletten N, mi se par cele mai eficiente tablete pentru durerile în gât.

Când am fost însărcinată nu am luat niciun fel de medicament, şi normal că în perioada ierni răcisem urât de tot. Atunci am auzit pentru prima dată despre acest leac natural pentru tratarea gâtului. Combinaţia miere – usturoi mi s-a părut o combinaţie bizară. Dar atât de tare mă durea gâtul încât îl simţeam parc ă sugrumat ca de o sârmă ghimpată. N-am avut de ales şi am încercat.  Şi uite aşa încet-încet acea combinaţie a reuşit să rupă barierele virusului şi să mi se vindece gâtul (chiar în 24 ore). De atunci o folosesc de fiecare dată ca metodă naturistă împotriva durerilor de gât.

La o lingură de miere de salcâm se pisează câţiva căţei de usturoi. Se amestecă bine şi mănâncă din 30 în 30 de min, apoi de câteva ori pe zi până când durerea trece. Mierea de salcâm este cea mai potrivită, fiind considerată un medicament natural mai ales împotriva gripei.

Nu-ţi fă griji pentru mirosul de usturoi, dacă trebuie să ieşi din casă, mănâncă un măr sau morcov crud. Pe urmă spalăte pe dinţi şi nimeni nu va sesiza că ai mâncat usturoi. Cel puţin la mine funcţionează.


Alte metode naturiste pentru durerile de gât:
– miere de salcâlm luată cu linguriţa sau unsă pe pâine cu unt / margarină.
– lapte fierbinte în care amestecăm un gălbenuş crud (se poate adăuga şi miere).
– gargară cu apă cu sare, în concentraţie mare.

Ce alte leacuri naturiste pentru dureri de gât cunoaşteţi?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Tratament naturist pentru durerile de gât: miere de salcâm şi usturoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *