Unghiile: Liniile de pe unghii, petele albe si striurile

Am observat pe unghiile mele, mai exact pe unghia de la degetul mare că a început să-mi apară linii verticale, căutând mai multe informaţii am aflat că am un deficit de vitamina B12 şi fier.

Aspectul unghiilor ne poate indica starea de sănătate a organismului. Dacă aveţi ceva timp la dispoziţie citiţi tot articolul de aici

Dacă unghiile dumneavoastră nu sunt atât de puternice şi de sănătoase pe cât v-aţi dori, acesta poate fi un indiciu asupra faptului că trebuie să vă controlaţi starea generală de sănătate şi alimentaţia.

Dacă aveţi striuri(şănţuleţe mici şi paralele) de-a lungul unghiei acesta poate fi un indiciu al deficitului de fier din organism.

Dacă unghiile prezintă pete albe se pune problema unui deficit de zinc sau vitamina A, în timp ce micile şanţuri şi adâncituri indică o anemie a organismului sau o lipsă de calciu. Evident, este nevoie de părerea unui medic care să confirme toate aceste semne.

Unghiile friabile (casante, fragile) pot fi rezultatul unei boli a sistemului digestiv şi atunci este bine să beţi o linguriţă de oţet de mere diluat într-un pahar cu apă inaintea meselor.

Sunt mai mulţi factori care pot contribui la deteriorarea unghiilor, cum ar fi detergenţii puternici sau contactul permanent cu chimicalele care se găsesc în preparatele pentru unghii (ojă, acetonă etc.)

Sursa: nutritie-sanatoasa.ro

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Unghiile: Liniile de pe unghii, petele albe si striurile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *