Stejarul pitic, cel mai bun tătic de Victoria Pătraşcu

 

Lucrez la acest stejar de mult timp, încă dinainte să ajungă cartea în mâinile mele… îmi imaginam ce copac frumos aş putea să-i fac mămăruţei mele, dintr-un tub de carton şi papier mache, chiar şi la o scorbură mă gândisem… unde să se cuibărească un pui de veveriţă.

Cartea Stejarul pitic, cel mai bun tătic am comandat-o de pe site-ul carteacopiilor.ro la un preţ special de numai 15.75lei (oferta încă e valabilă!!!) după recomandarea Cameliei (micatelierdecratie.ro).

Despre carte am numai cuvinte de laudă, pentru o descriere mai amplă vă rog să citiţi recenzia extraordinară făcută de Camelia. Eu mă voi limita la transpunerea poveştii în scenă cu ajutorul stejurului nostru.  Apropo, şi fetele cucuiete au făcut un strejărel frumos dintr-o sticlă de plastic…

Craft: Stejarul pitic, cel mai bun tatic 

Pentru a făuri acest stejar am avut nevoie de:

– un tub de carton

– aracet

– ziare

– scotch de hârtie

– tempera

În tubul de carton am decupat o “scorbură”, cartonul decupat l-am lipit cu scotch de hârtie în interior pe post de şezătoare. Pentru a face coroana am lipit ghemotoace de ziare cu scotch de hârtie. Peste tot am uns cu aracet  şi am pus bucăţele de ziar prin tehnica papier mache, aşa cum se poate observa şi în imagini

– am colorat coroana şi trunchiul

– peste noapte am lăsat bucăţele de ziare în apă, a doua zi le-am strecurat. Peste pireul  de ziar am adăugat aracet şi astfel am obţinut ceea ce poartă denumirea de pastă de ziar :) cu ea am adăugat detalii pe trunchi, am făcut chiar şi câteva ciupercuţe.

– ciupercuţele au ieşit tare frumos… am mai lipit cu aracet frunze de stejar

– şi spre final aşa arată Stejarul pitic, cel mai bun tatic

am făcut o poză în oglindă pentru a se observa scorbura din spate unde se va cuibarii veverita Bruni.

Luni sau marţi voi primi pasta modelatoare, de abia aştept! am să încerc să modelez şi poate reuşesc să fac şi eu o veveriţă şi pe tricotici :)

Voi reveni cu un update la post şi cu impresiile fetiţei care în timp ce făceam ciupercuţele şi detaliile dormea, pe urmă vă voi arăta cum ne-am jucat.

Deocamdată stau ciupercile la uscat, pe urmă urmează să le pictăm şi să mai adăugăm detalii…

Update:

Astăzi 5 feb.  a ajuns pasta polimerică comandată de pe margele.net

Nu a mai fost nevoie să modelez eu veveriţa Bruni şi păianjenul Tricotici, Roxana ne-a făcut o surpriză atât de plăcută şi ne-a trimis cele două figurine. Sunt atât de frumoase, atât de finuţ lucrate, îi mulţumesc din inimă pentru gestul frumos pe care ni l-a făcut.

Bea s-a bucurat foarte mult când le-a vazut, direct s-a dus la copac şi a pus-o pe Bruni în scorbură iar pe păianjen pe coroana stejarului.

Uite o poza cu veveriţa Bruni şi păianjenul Tricotici modelate din pasta polimerică de Roxana Rusu, căruia îi mulţumin incă o dată!

Aşa cum am promis, am incercat să filmez o parte din  joaca noastră pentru a vă arata:

Update2: Beatrice avea 2 ani si 11 luni :)

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

10 thoughts on “Stejarul pitic, cel mai bun tătic de Victoria Pătraşcu

  1. Ce frumos e iesit!!! Seamana perfect cu stejarul din poveste :) Imi plac si ciupercutele. Micuta ta e superba! Ce bine tine pensula in manuta, bravo! Pupici :)

  2. Va multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri. După ce se usucă ciupercuţele mai trebuie să-i mai facem cateva detalii. Ar fi super să-i pot ataşa şi ghinde…

  3. Multumim frumos! Cartea este minunata! vom cauta sa dibacim activitati pentru a transpune in scena si celelalte povesti din carte…

  4. Sofia, imi pare rau. Poate gasesti cartea in librarii. Sau ai putea sa-i scri editurii un email si sa intrebi cand va mai fi disponibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *