Bunul simţ, ne naştem cu el?

Ieri discutam cu cineva despre bunul simţ, persoana respectivă susţine că sunt oameni care se nasc fără acest simţ, după el, persoanele care nu au bun simţ “aşa se nasc ele”.
Luând la puricat acest subiect am tot încercat să-i explic faptul că ne naştem cu BUNUL SIMŢ – este un simţ care vine din interior doar că acesta trebuie cultivat, dezvoltat, şi asta se întâmplă în -cei şapte ani de acasă-.
Ne naştem cu vedere, nu? dar daca un om trăieşte cu ochii acoperiţi 40ani, ce se întâmplă în momentul când va vedea lumina? probabil va avea o repulsie, o respingere, probabil nu va accepta lumina. Aşa şi cu bunul simţ, ne naştem cu el, dar dacă nu îl cultivăm ajungem acei nesimţiţi de care şi tu şi eu suntem sătuli!
Dar, ce înţeleg eu prin bun simţ?
Nu cred că i se poate atribuii o definiţie exactă, consider că bunul simţ este ceva ce vine din interior, care te face să fii o persoană care inspiră simpatie şi care lasă o impresie plăcută în aproape orice împrejurare.

Cred că ţine de maniere, ATENŢIE! daca ai bunele maniere nu înseamnă că eşti o persoană demodată, nu cred că un om manierat se va face de râs vreodată. Drept urmare, pentru mine a avea bun simţ este egal cu a avea maniere şi bineînţeles a fii o persoană delicată, bine crescută, cu cei 7ani de acasă.
Revenind la omul nostru… nu ştiu dacă şi-a schimbat părerea, dar a ajuns la aceeaşi concluzie: Bunul simţ este ceva cu care ne naştem. Şi acesta depinde de cei lânga care creştem.

Mi-ar face plăcere să spuneţi fiecare ce înseamnă pentru voi acest bun simţ.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Bunul simţ, ne naştem cu el?

  1. hmmm, bunul simt?
    Si eu cred ca ne nastem cu el, pentru mine bunul simt inseamna sa vorbesti frumos si sa ai un comportament adecvat, cred ca persoanele cu bun simt au numai de castigat, pe cand cei nesimtiti pe langa faptul ca se fac de ras au numai de pierdut si atrag ca un magnet dispretul celorlalte persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *