Ganduri frumoase pentru 2011

Novacovici Pera mi-a trimis un e-mail foarte frumos de sărbători. Aş vrea să împărtăşesc şi vouă recomandările acestuia:

1. Iubeşte-ţi si iartă-ţi părinţii, chiar dacă consideri că ţi-au greşit vreodată sau de fiecare dată, cu ceva. Să nu ai o relaţie bună cu părinţii tăi este un indicator clar că eşti lipsit de putere personală şi că ai încă probleme destul de mari de rezolvat în viaţa ta.

2. Viaţa personală. Nu îţi fă griji dacă nu ai un partener de viaţă şi eşti o persoană singură în această perioadă sau dacă ai o relaţie şi nu merge aşa cum îţi doreşti.
Tot ceea ce ni se întâmplă în această viaţă se întâmplă cu un motiv. Dacă eşti o persoană singură, înseamnă că ai nevoie să petreci timp cu tine şi să descoperi ce vrei cu adevarat.
Daca eşti într-o relaţie care nu merge cum îţi doreşti e pentru că ai o lecţie de învăţat. Dacă ai o relaţie fericită înseamnă că acela e locul în care meriţi să fii acum.

3. D.p.d.v. financiar. Dacă nu ai câţi bani îţi doreşti, nu uita că eşti singura persoană responsabilă pentru asta.
O persoană alfa nu dă vina pe guvern, pe situaţia economică sau pe ghinion. O persoană alfa creează valoare, îşi dezvoltă abilităţi şi face bani. Dacă nu faci încă asta, dedică-ţi zilnic timp educaţiei financiare. Locul în care eşti, e cel mai potrivit pentru tine, în acest moment.

4. Vocaţia. Dacă nu ţi-ai descoperit încă vocaţia, nu îţi fă griji. Vom lucra împreună la asta însă cea mai mare responsabilitate e tot la tine. Vocaţia e atât de intimă încât doar tu poţi să o descoperi. Şi îţi promit că o vei face dacă perseverezi. Dacă ţi-ai descoperit vocaţia, onoreaz-o în fiecare zi.

5. Sănătatea. Dacă ai probleme de sănătate, sau ai pe cineva drag cu probleme, caută cauza spirituală a bolii şi încearcă să vezi ce anume poţi să înveţi din boală. Cioran spunea că ” Boala este al cincilea nostru anotimp”. Pentru că în acest anotimp ne dăm seama de adevărata valoare a vieţii şi învăţăm să nu devenim aroganţi în privinţa sănătăţii noastre şi să nu ne credem invincibili.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Ganduri frumoase pentru 2011

  1. 1. “Iubeşte-ţi si iartă-ţi părinţii, chiar dacă consideri că ţi-au greşit vreodată sau de fiecare dată, cu ceva. Să nu ai o relaţie bună cu părinţii tăi este un indicator clar că eşti lipsit de putere personală”
    … usor de spus greu de facut
    2. “…Daca eşti într-o relaţie care nu merge cum îţi doreşti e pentru că ai o lecţie de învăţat…” da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *