Lasati-ma sa invat

România este o ţară numai bună de manipulat, de dus de nas, de jucat pe degete. România are 40% analfabeţi până în 15 ani. Sunt copii care nu ştiu deloc să citească, nu pot folosi un computer, nu vor avea o diplomă, nu vor avea viitor.
Mii de copii vor să înveţe, dar pentru asta trebuie să învingă întâi nevoile.
Pentru acesti copii cu sprijinul Observatorului şi în parteneriat cu fundaţia Carrefour, fundaţia Mereu aproape a început din 12 septembrie campania “LĂSAŢI-MĂ SĂ ÎNVĂŢ”. Este cel mai amplu proiect de sprijinire a educaţiei din România. Că merită să deschidem bine ochii şi portofelele ne dovedesc 11 fraţi care la o aruncătură de băţ de capitală au spus aşa:”o carte când citeşti deschizi o fereastră”. [www.fundatiamereuaproape.ro/category/campanii/eu-vreau-sa-merg-la-scoala/].

Romania este tara cu cei mai multi analfabeti din Europa de Est. Sase la suta dintre romani nu stiu carte, fata de doi la suta in Bulgaria si unu la suta in Ungaria. 40 la suta dintre romani citesc prost sau nu stiu sa citeasca. Nu ne place deloc sa fim aratati cu degetul in statistici europene dar pentru asta trebuie sa facem ceva!

Repede criticam părinţii, întrebându-mă şi neînţelegând de ce aceste familii  fac aşa de mulţi copii dacă nu sunt în stare să le ofere  un trai  cât de cât decent. Familie cu 12 copii, copii fără încălţăminte, haine şi hrană. Aşa de multe suflete care se chinuiesc şi suferă pentru a trece de la o zi la alta. Copii care nu au niciun viitor. Ce se va alege de ei? Un lanţ vicios care se va repeta, vor creşte mari şi vor face ceea ce au vazut la părinţii lor. Fetele se vor mărita de tinere şi vor face o şatră de copii fără şanse de ieşire din circuit.

Cum am putea să-i ajutăm?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Lasati-ma sa invat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *