Pana cand ne vom fura unul altuia caciula?

Când vă veţi sătura să mai furaţi?
Doctorii împreună cu asistentele şi ceilalţi angajaţii în sistemul sanitar, fură din spitale: de la seringi, la produse alimentare care trebuiesc date pacienţilor, până la cearceafuri etc. Pe urmă medicamente, aparatura medicală şi aşa mai departe.
Brutarii şi patiserii fură de la locurile de muncă: pâine, cornuri, prajituri, pungi de ambalat, halate, făina, drojdie şi aşa mai departe.
Profesorii: fura într-un fel, indirect, prin meditaţii. Dinadins nu predă suficient la clasă pentru a atrage copii la meditaţii.
Vamesii confiscă, poliţiştii fură.
Primarii fură, angajaţii primăriei fură.

În toate instituţiile de stat şi privat, există, câte un angajat care fură câte ceva, semnificativ sau nesemnificativ. De la vânzători la croitori, pantofari, mecanici, constructori, administratori, ospătari, barmani, bucătari, frizeri, poştaşi, editori, cei din presa, bloggeri, baby sitter; si lista continua la nesfârsit.

Cum sa aiba prosperitate ţara asta?
Suntem un popor de leneşi, hoţi şi ciubucari. Ne place sau nu; acesta este crudul adevar. Şi cât timp, nu vom lua câte o măsură, de la mic la mare (şi invers), degeaba avem pretenţii şi arătăm cu degetul.

NB. Normal că există şi excepţii, partea dezamăgitoare este că mare majoritate este aşa cum am spus mai sus.

Later Edit: La întrebarea Când vă veţi sătura să mai furaţi? răspunsul surpriză este: Când vom fi plătiţi pe măsura preţurilor!

Atunci revin cu încă  o întrebare: Când munca voastră va aduce productivitate şi nu veţi mai lălăi, şi preface că munciţi?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Pana cand ne vom fura unul altuia caciula?

  1. Eu zic că cei care fură acum, vor continua să fure și atunci când vor fi plătiți mai bine. Ajunge numai să ne uităm la politicienii noștri, care numai de bani nu duc lipsă, dar de aia tot ne fură cu fiecare ocazie. La polul opus sunt acei oameni, puțini, din păcate, care preferă să facă foamea decât să fure.

  2. Politicienii mereu vor duce lipsa de banii, cu cât au mai mult cu atât vor mai mult. Dacă x-ulescu şi-a cumparat o vilă în caraibe, eu trebuie să-mi iau două vile în tenerife şi aşa mai departe. Când au bani, le lipsesc influenţa şi de aici porneşte putregaiul, întortochesc şi ocolesc legile astfel încât afacerile lor dubioase să prospere. În fine, deja îmi lasă un gust amar… subiectul politicienii.
    ps. mersi de comm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *