Relaţiile bazate pe încredere reciprocă se află în declin?

Încrederea în oameni
Mai putem avea încredere în cineva? Spun asta gândindu-mă la predescesorii noştri, citesem acuma de curând dintr-o revistă despre o fată care a rămas uluită să afle că pe timpul regimului socialist, Serviciile Securităţii Statului alcătuise un dosar cu activităţile ei personale. Ea a rămas perplexa când i s-a spus cine furnizase informaţiile: chiar soţul ei. Fusese trădată de cineva în care ar fi trebuit să poată avea toată încrederea.
Alt domn, în vârstă, îl considera pe medicul său demn de de „tot respectul, admiraţia şi încrederea“, . Medicul era cunoscut drept „o persoană amabilă şi plină de consideraţie“. Într-una din zile, acest domn a murit subit. Care fusese cauza: un infarct sau un accident vascular cerebral? Nici una, nici alta. Autorităţile au ajuns la concluzia că medicul mersese acasă la acest domn şi, fără ştirea pacientului său şi a familiei acestuia, îi făcuse o injecţie letală. Din câte se pare, acesta a fost ucis de cineva în care avusese multă încredere.

Încrederea fetei şi a domnului de mai sus a fost amarnic înşelată, cu consecinţe grave pentru ei. În alte cazuri, urmările nu sunt atât de serioase. Cu toate acestea, nu e ceva neobişnuit să fim dezamăgiţi de cineva în care am avut încredere.
Eu am fost dezamăgită şi minţită de atâtea ori încât acuma îmi este greu să iau ceva pe bune..
Un scriitor latin a scris: „Încrederea este singura legătură a prieteniei“…
Credeţi că persoanele care nu au încredere în alţii le este greu să întreţină prietenii?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

5 thoughts on “Relaţiile bazate pe încredere reciprocă se află în declin?

  1. Stiu cat de valoaroasa e increderea… eu am reusit sa pierd increderea singurei persoane care conta pentru mine si inca nu reusesc sa o recapat…

  2. Daca nu avem incredere suntem pierduti… hm.. tind sa-ti dau dreptate. Pana la urma daca n-avem incredere ne mintim si ne creem impresia ca am avea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *