În fiecare an există cel puţin 100 de femei mutilate cu acid

În fiecare an, în Pakistan, există cel puţin 100 de femei mutilate de acid.

Un documetar de scurtmetraj nominalzat pentru premiul Academy Award Nominee For Documentary (Short Subject) care aduce în relief sadismul musulmanilor.

 

Care este statutul femeilor în Islam? veţi vedea mai jos. Dar de la teorie la practică este cale lungă. Până atunci pentru toţi bărbaţi care-şi  mutilează femeile,  aş cere o pedeapsă la fel de crudă, doar că în altă parte a corpului.

Statutul femeilor în Islam

Femeile ocupă un loc foarte important în societatea islamicaă.  Spre deosebire de alte religii, Islamul ţine femeia la mare faimă. Importanţa ei ca mamă şi ca soţie a fost arătată clar de Profetul Muhammed (SAAS).

Profetul a spus: “Paradisul se află sub picioarele mamelor noastre” Odată cineva l-a întrebat pe Profet: “Cine merită cea mai mare grijă din partea mea?” Profetul i-a răspuns: “Mama ta (el a repetat aceasta de trei ori), apoi tatăl tău şi apoi rudele tale cele mai apropiate”.

În discursul său de adio la ‘Arafah, profetul a spus: “O, oameni buni, soţiile voastre au anumite drepturi asupra voastră şi voi aveţi anumite drepturi asupra lor. Purtaţi-vă bine cu ele şi fiţi buni cu ele, pentru că ele sunt partenerele, sprijinul vostru.”

Profetul a mai spus: “Cel mai bun dintre voi este cel mai bun faţă de soţia sa.”

Aceste zicători demonstrează clar poziţia importantă dată femeilor în Islam. Dar mai există barbaţi, în special în vest, care mai au îndoieli în privinţa statutului femeilor în Islam. Pentru aceşti oameni, femeia musulmană este considerată aproape ca un prizonier între cei patru pereţi ai casei, o non-persoană, ca cineva care nu are drepturi şi traieşte sub dominaţia bărbatului. Aceste noţiuni sunt total greşite şi se bazează mai mult pe ignoranţa decât pe cunoaşterea Islamului. Unul din ritualurile ţinut de Hajj este o plimbare rapidă între As-Safa şi Al-Marmah care este destinată rememorarii întamplarii lui Hajirah (Hagar), mama Profetului Isma’il, care a alergat între aceste două dealuri pentru a găsi apa. Aceasta este o altă dovadă a importanţei date femeii de către Islam. (sursa)

 

Mă repet.

De la teorie până la practică este cale lungă. Până atunci pentru toţi bărbaţi care-şi  mutilează femeile,  aş cere o pedeapsă la fel de crudă, doar că în altă parte a corpului.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *