melcul (II)

După experienţa cu melcul găsit şi curiozităţile avute m-am gândit că ar fi un moment bun să înveţe cuvinte noi şi  mai ales să înveţe mai multe despre animale şi mediul frumos care ne înconjoară.

Din ce este alcătuit melcul am repetat cu el viu, în mânuţele noastre tremurânde. Am preferat să lucrăm şi tematic, mai ales să văd dacă a reţinut ceva.

Pentru că imprimanta nu ne mai merge i-am desenat eu melcii după o imagine de pe net şi am încercat să conturez părţile corpului.

Imaginea care m-a inspirat sunt de fapt  câteva carduri montessori şi mi s-a părut o idee bună să le aibă desenate într-un bloc de desen, astfel îi rămân, le găsim repede  iar când răsfoieşte blocul de desen îşi reaminteşte de activitatea avută.

Cochilia a trebuit ca ea  să o coloreze.

Pentru că i se par aşa de interesante corniţele i le-a desenat şi pe cochilie :)

Melcul decupaj

Pictură

Lui Bea îi place să picteze, la fel de mult cât îi place să taie cu foarfeca şi să lipească. De data aceasta am combinat cele 3 culori de bază (roşu, negru şi galben) pentru a obţine maron. Atât de mult a învârtit în ele şi privea cum ca prin magie apare o altă culoare. Imi tot spunea “mai pune mami puţin negru” :) sau galben.

După ce am terminat melcul nostru de pictat l-am lăsat la uscat şi am luat cartea Winnie, melcuşorul cel grăbit şi am mers la nani de după-amiază.

Atât de mult îi place cartea aceasta încât a început să dea singură foile şi să spună ce se întâmplă cu melcuşorul cel grăbit :) E tare haioasă, eu o privesc uimită, cu inima cât un munte şi  zâmbesc :)

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

6 thoughts on “melcul (II)

 1. Melcul vostru capata avant datorita entuziasmului de care dati dovada!
  Ma bucur de bucuria voastra!Poate fi molipsitoare!
  Felicitari pentru modul de abordare.

 2. Ne place si noua foarte mult cartea cu Winnie, melcusorul cel grabit, o citim in fiecare dimineata la trezire, si uneori mai aduc si personaje, cartita, ciocanitoare…inca nu am cumparat ied, dar il inlocuim. Pune mana pe toti melcii, ramele si miriapozii pe care-i gaseste.

 3. Cat de mult ma bucur daca va molipsim, Ioana. Este adevarat ca punem mult entuziasm si dedicare in micile noastre proiecte. Multumim pentru comentarii si pentru ca ne incanti cu prezenta ta.

  Sofia, noi folosim o caprioara mica, pe post de ied :) Mi-ar placea sa am figurinele facute din pasta fimo. Am un astfel de proiesct, sa vad si cand reusesc sa prinda contur. Cartea este deosebita, si imi place foarte mult ca are foi de calitate si frumos ilustrate.
  Si Bea pune mana pe tot ce prinde. Nu stiu ce sa ma fac cu broastele. Cum a plouat mult in utimul timp s-au tot strans, si intr-o seara mai ca a si atins una. Nu stiu de ce m-am speriat, dar eu nu suport gandul de a pune mana pe ele :)

 4. Incerca sa nu-i transmiti si ei mica ta teama de broaste. Ii spui ca au pielea umeda, ca si-o schimba o data pe saptamana, ca mai bine sa nu le atinga, orice …. si eu incerc sa nu-i transmit frica mea de serpi si de paienjeni mari….dar e greu.

 5. Sunt foarte frumoase toate activitatile voastre! Mi se pare excelenta si ideea de a desena toate partile component ale melcului pe o singura pagina. Una nu e mare amatoare de carduri, dar atunci cand am vrut sa vizualizeze o singura informatie odata – numai cochilia, numai cornitele melcului. etc. – am capsat cardurile impreuna si am costruit carticele simple pe care le putea rasfoi in voie. Pe prima si pe ultima pagina gasea imaginea de ansamblu (melcul, in cazul vostru).

  voie buna va doresc si spor in toate!

 6. Ce idee buna cu capsatul lor. Le-as gauri si as introduce un snur. Astfel le-am putea folosi in doua moduri. Noi nu prea am experimentat cu cardurile. Pana acuma am avut doar carduri cu toate animalele de la ferma, carduri cu arici, bufnita si stejarul (cele prezentate de Camelia), dar in viitor propun sa ne axam in activitatile noastre si pe diverse carduri, ideea ta a venit numai bine :) Multumim. La Bea am observat ca au efect machetele si prezentarea in ansamblu, unde mai pui ca daca mai are si de lipit sau vopsit cu pensula atunci am cucerit-o :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *