Când mămica scapă controlul

Acestă imagine este creată de heathrobbinsblog.com şi a vrut să ilustreze concepul “scăpat de sub control” .  Pornind de la această imagine, repede s-a creat un monolog în care un soţ obişnuit nu înţelege ce poate să facă toată ziua o mămica care sta acasă şi are grijă de copii.

Într-o zi soţul vine de la serviciu şi nu poate băga maşina în garaj deoarece pe aleea spre garaj erau trântite bicicletele copiilor. Dă să bage bicicletele în garaj şi găseşte jeep-ul soţiei deschis şi câinele plin de noroi întins pe bancheta din spate.
Nedumerit, intră în bucătărie nu fără a observa că geamul de la uşă era plin cu pălmuţe de ciocolată, clanţa îmbrăcată în felii de şuncă şi gaura cheii înfundată cu un cârnat. În bucătărie curgea apa, frigiderul era deschis şi conţinutul lui vărsat pe podea, farfurii şi pahare murdare peste tot. Pe masă o baltă de suc , muştele roiau pe masă. Pe jos nu se putea călca altfel, decât pe mâncarea căţelului sau în conţinutul borcanelor de murături.
Panicat şi alb la faţă, începe să îşi caute soţia prin toată casa. Era un vacarm de nedescris – televizorul şi computerul erau date la maximum.
Intră în baie unde prosoapele pluteau pe podea într-o baltă de apă şi sulurile de hârtie igienică erau derulate prin cuier, prin cadă şi pe mânerul de la uşă.
În sfârşit îşi găseşte soţia în ultimul dormitor relaxată cu o mască pe faţă, bigudiuri în păr. Citea o revistă şi asculta muzică cu căştile pe urechi. Cu un ultim efort, o întreabă ce s-a întâmplat.
Ea îi răspunde:
– Îţi aduci aminte când te întorceai acasă şi mă întrebai ce am făcut toată ziua?
Ei bine… azi n-am făcut nimic!

Tipic. Nu?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “Când mămica scapă controlul

  1. Şi la noi în fiecare seara este o dezordine totală, şi am doar un copil…
    Eu am început o nouă modalitate de organizare. Vinerea gătesc şi pentru sâmbătă şi tot de vineri seară încep curăţenia. Iar sâmbătă mă trezesc mai de dimineaţa decât de obicei (înainte de ora 7) şi termin ce a rămas de făcut de vineri seară. Astfel până la ora 10 totul străluceşte şi toată casa este pregătită pentru alt val de dezordine :)

    Eu am o problemă efectivă cu praful. Nu-l suport! Şi este interesant cum se depune în fiecare zi, poate zona în care locuim este de vină. În Braşov parcă era ok când îl ştergeam o dată la 3-4 zile. Aici trebuie zilnic şters. În casa nouă vreau neapărat să ne punem un sistem de aerisire care scoate şi aduce aer proaspăt. Astfel sper ca problema prafului să nu mai îmi dea atâtea bătăi de cap.

  2. vai eu ma asteptam la un final tragic-romanesc cu scandal si bataie dar ca ea era asa de relaxata si ca a fost sincera ma amuzat teribil .sunt mama dar doar a unui copil , din fericire am gasit arma secreta a curateniei si incerc sa mentin pe cat pot ,sa facem cate un pic cand putem ,nu ma plang deoarece apartamentul este din 2 cam +baie si bucatarie (balconul e plin de flori si acolo ma bag doar cand le ud si le curat de frunnze uscate si la curatenie . insa sambata este zi de curatenie ,si le eau pe rand ,termin repede .pe mine ma relaxeaza sa fac curat ,sa calc sa sterg praful .

    1. Este super dacă iei curăţenia ca pe o formă de relaxare. La mine este o doza de nervi (mai ales la sf. săptămânii) pentru că niciodată nu reuşesc să o termin aşa cum vreau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *