Briose in forma de inimioare

 

De foarte mult timp îmi tot doresc să fac şi eu brioşe. În sfârşit le pot trece în categoria Încercări culinare.

Într-o zi am încercat o tentativă, cumpărasem doar forme de hârtie pentru brioşe, crdeam că sunt suficiente. Vă imaginaţi ce dezastru a ieşit!  Pe urmă am aflat că hârtiuţele trebuiesc aşezate în tavă cu forme speciale. De atunci tot visez la forme pentru brioşe. Dorinţa mi s-a împlinit când am găsit în Lidl, forme pentru brioşe din silicon, o ofertă specială de Valentine s Day.

Reteta de briose o am de la o prietena din Franta, pe care o care dintr-o carte de reţete muffins. Este o reţetă de bază, simplă din care au ieşit 8 brioşe :

Ingrediente reţetă de brioşe:

100 g de smântână
1 ou
1 pic de sare
100 g de zahăr
120 g de făină
1/2 plic de praf copt
Se amestecă făina zahărul şi oul. Se  adaugă smântâna, praful de copt şi sarea.
Se toarnă în formă şi se coc în cuptor timp de 10-15 minute.

Înainte de Ziua îndrăgostiţilor am probat reţeta, am  făcut-o simplă. I-am pus doar o bombonică de ciocolată care îmbrăca o stafidă.

 

 

 

 

– pentru că nu am lăsat suficient spaţiu au crescut cam mari şi forma de inimioară, parcă s-a distorsionat.

 

 

 

 

– chiar şi aşa au fost extrem de gustoase şi pufoase

 

 

 

A doua zi, le-am făcut din nou. De data aceasta am umblat la reţeta de bază şi am făcut adăugiri, după cum îmi e pe plac. Am pus un pic de coajă rasă de lămâie confiată în zahăr şi o jumătate de fiolă de esenţă de lămâie. Aluatul l-am împărţit în două. Cealaltă jumătate de aluat am amestecat-o cu o lingură de cacao. În forme am pus o lingură de aluat alb, peste o lingură de aluat cu cacao şi o linguriţă cu o vişină din dulceaţă cu vişine.

 


 

– au fost extraordinar de gustoase. Şi mi-au plăcut şi forma.

 

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

7 thoughts on “Briose in forma de inimioare

  1. Eu am descoperit anul trecut o reteta de briose foarte pufoase si bune si de atunci fac numai variatii pe tema aia. Duminica am facut cu fistic si Nutella, diseara as vrea sa fac cu fistic (mai am fistic crud si trebuie sa-l consum) si visine din dulceata (mai am jumate de borcan de dulceata care trebuie consumat). Asa reusesc sa pun repede pe masa ceva dulce si de fiecare data altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *