Choux à la crème cu cremă de banane

Ingrediente:

150 g apă
100 g făină
35 g ulei
3 ouă
puţin zahăr şi sare (atât cât prinzi între două degete)ies 20 de Choux-uri

Pentru crema de banane:
1 banană
100 ml lapte
2 linguri smântână
1 lingură zahăr
1 lingură unt
1 lingură amidon
jumătate fiolă de esenţă de vanilie

Preparare:

1. Se pune la fiert apa împreună cu uleiul, zahărul şi sarea. După ce apa începe să fiarbă se adaugă făina cernută şi se amestecă continuu timp de câteva minute până când aluatul se dezlipeşte de marginea vasului. Se opreşte focul şi se lasă la răcit.

2. După ce aluatul se răceşte complet se adaugă câte un ou şi se mixează cu mixerul. Al treilea ou se bate cu furculiţa şi se adaugă câte puţin în aluat. Se face o probă cu punga sau pistol de patiserie. Aluatul nu trebuie să fie prea moale. Formele de aluat trebuie să fie ţeapăne.

3. Într-o tavă se întinde o foaie de copt şi se formează forme de aluat.
În cuptorul preîncălzit, la foc mediu, se aşează tava. Depinde de fiecare cuptor. După 10 minute am observat că încep să se umfle şi să prindă culoare în partea de jos. Am dat focul pe minim şi am întredeschis cuptorul le-am lăsat încă 10 min. După care oprim focul şi aşezăm Choux-urile pe o farfurie.

Crema de banane:
Laptele împreună cu smântâna, zahărul şi esenţa de vanilie se pune la fiert. Când laptele începe să fiarbă trebuie presărat amidonul şi amestecat bine. Se ia de pe foc şi după câteva munute, când încă este cald se adaugă untul. Se amestecă până când acesta se topeşte.
Banana se curăţă, se taie şi se mixează piure. Se adaugă la cremă.

Choux-urile se umplu cu această cremă. Ori se introduce crema cu seringa printr-un orificiu, ori tăiem un capac şi punem crema înăuntru. Le-am pudrat cu zahăr.

Un adevărat deliciu.

imaginile şi reţeta le-am pus în cartea mea de bucate aici.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *