Consumaţi soia? Vezi Reţeta mea de spaghete cu soia

Sunt mulţi ani de când carnea de porc nu mai face parte din meniul casei. Tot ceea ce gătesc este cu legume, carne de pasăre, peşte şi mai nou vânat.

Gătitul cu soia  a devenit aproape regula în bucătăria mea… Şniţel de soia, supă de soia cu orez, sarmale cu soia, ardei umpluţi cu soia, spaghete cu soia etc. Mâncarea iese foarte gustoasă, deoarece condimentele ca: busuioc, măghiran, mărar, pătrunjel şi usturoi nu lipsesc… acestea dau mâncării un gust perfect.

Am primit o revistă zilele trecute de la plafar (Revista Solaris). Ştiam de proprietăţile dătătoare de sănătate pe care le are soia. Ce nu ştiam este despre făina de soia şi multitudinea de reţete care se poate face din făină de soia: pate de soia, budincă de soia, gomaj cosmetic, unt de soia, lapte de soia şi fursecuri cu făină de soia şi curmale.

Mi-am cumpărat făină de soia şi am făcut lapte, pentru că nu sunt obişnuită cu acest gust nou de lapte l-am pus la fiert cu o căniţă de orez şi a ieşit un orez cu lapte de soia delicios… la care am adăugat miezuri de nucă şi câteva picături de esenţă de rom, un deliciu!

Din soia se mai poate face maioneza… maioneză de soia boabe.

Aşadar soia conţine: proteine, lipide, glucide. calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vitaminele: A, B1, B12, C, D, D1,D2, D3, RH, K, lecitină.

Acţiuni: energizantă, remineralizantă, echilibrantă celular, ajută la creşterea scheletului osos, a masei musculare şi sistemului nervos, îmbunătăţeşte digestia, circulaţia sanguină, memoria, fiind un aliment mult superior prin bogăţia de proteine faţă de carne, lapte, ouă. Un kg boabe de soia echivalează cu 4 kg de carne, 56 de ouă de găină, 8 litri de lapte de vacă.

Indicaţii: Anemie, demineralizare, rahitis, decalcifiere, convalescenţă, creştere, stres, alăptare, lăuzie, afecţiuni ale sistemului nervos, afecţiuni digestive, renale, cardio-vasculare, surmenaj fizic şi psihic, osteoporoză, deficit imunitar, îngrijirea pielii.

Astăzi am gătit spaghete cu soia.

Reţeta este foarte simplă: Spaghetele şi soia granule se fierbe după indicaţiile de pe ambalaj apoi se scurg de apă. Pentru sosul de soia se încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie adâncă, se adaugă soia fiartă şi scursă, se rumeneşte iar între timp se pune usturoi tăiat mărunt. Un borcan de pastă de tomate se amestecă într-un bol cu condimente: busuioc,  oregano, măghiran, pătrunjel şi mărar (am folosit uscate), din fiecare atât căt am putut prinde între 3 degete.  Sosul obţinut se toarnă pe soia, după câteva minute se adaugă pastele. Nouă ne-a plăcut cum a ieşit. Poza nu este spectaculoasă pentru că este făcută cu telefonul.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *