Plăcintă cu soia

Am preparat o gustoasă placintă cu soia!

 Reţeta

Ingrediente:

– o pungă de soia granule (cui nu-i place soia deloc poate prepara această plăcintă cu carne de pui şi ciuperci sau alte combinaţii de carne)

– 5 linguri smântână (aprox 300g)

– 200 g unt

– 2 pahare de făină (pahar de 250ml)

– 1 ceapă verde

– o jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu

– sare, piper, ulei

 

Pentru a prepara aluatul: Într-un bol am pus făina, bicarbonatul, sarea şi untul înmuiat şi tăiat felioare. Cu mâinile am fărâmiţat aluatul. Am adăugat 3 linguri de smântână şi am frământat până când am obţinut un aluat consistent şi nelipicios. L-am pus 30 de min. în frigider.

Între timp am preparat umplutura:

– soia granule se fierbe în apă în care s-a pus 2 linguriţe de sare şi 3 linguriţe de delikat (pentru ca soia să iasă gustoasă trebuie neapărat fiartă în apă condimentată!).

– cepa se căleşte doar până când se înmoaie pe urmă se adaugă soia, se piperează si se adaugă mărar şi pătrunjel verde tocat.

Oprim focul, punem deasupra 2 linguri de smântână şi amestecăm.

Aluatul se împarte în două (vom avea o bilă mică şi una mai mare). Întindem bila mare, dacă se lipeşte presărăm puţină făină, tăiem o foaie de copt după forma tavei rotunde şi aşezam aluatul întins.
Punem deasupa compoziţa.
Întindem a doua foaie şi o aşezăm deasupra. Ungem tarta cu un gălbenuş bătut. Şi  aşezăm tava în cuptorul încins. Se coace timp de 15-20 minute la foc potrivit (până când prinde o crustă aurie). Poftă bună!

Se serveşte ca atare.

Soia poate fi înlocuită în această plăcintă cu orice fel de amestec de carne. Merge perfect şi cu pui şi ciuperci proaspete (gătite ca pentru tocăniţă)!

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

8 thoughts on “Plăcintă cu soia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *