Prăjitură cu căpşuni

Pentru această reţetă am folosit:


8 linguri de zahăr
4 ouă
4 linguri făină
1 linguriţă de praf de copt
un sfert de pachet de unt
1 plic zahăr vaniliat
1 fiolă esenţă de vanilie
1 vf. cuţit de sare
300-400 g căpşuni

O tavă mică se unge cu unt. Căpşunii se spală, se curăţe de codiţe, cei mari se taie şi se aşează în tava. Untul rămas eu l-am topit şi l-am pus peste căpşuni şi am presărat cel 4 linguri de zahăr şi zahărul vaniliat, uniform peste toţi căpşunii.

Aluatul:
Albuşurile se bat spumă, se adaugă sare şi treptat zahărul. După ce s-a obţinut o spumă tare am adăugat gălbenuşurile în care am amestecat fiola de esenţă de vanilie. Amestecul se toarnă şi se întinde peste căpşuni. S-a copt la foc potrivit, după 14 minunute a prins culoare. Am lăsat ca sucul să pătrundă în prăjitură şi am întors tava pe un platou.

ps. Pentru această reţetă m-am inspirat după reţeta lui Cristina.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *