Reţetă: Ciorbă a la Grec cu piept de pui

Ciorbă a la Grec cu piept de pui

De ceva timp pregătesc o ciorbă cu un gust deosebit. Ea poartă numele de Ciorbă a la Grec. Sunt multe reţete cu această ciorbă pe internet. Eu o pregătesc într-un mod mai deosebit pentru că-i adaug un ingredient secret. O să vedeţi spre sfârşit despre ce este vorba.

Aceste ingrediente sunt pentru o oală de 3 litri.

– piept de pui dezosat

– 1 morcov mare

– 1 ceapă medie

– o jumătate de cană de orez

– o lingură de margarină rama

– sare

– frunze de pătrunjel

– 2 gălbenuşuri de ou

– 250 g smântână (20% grăsime)

Mod de preparare:

1. Jumătate de morcov (curăţat şi spălat) l-am dat pe răzătoare, iar cealaltă jumătate am tăiat-o rondele.

2. Am încins o lingură de margarină rama (e mult mai gustoasă) şi am înăbuşit morcovul. Am stins cu o cană de apă caldă.

3. Ceapa se curăţă şi se dă pe răzătoarea mică. Apoi se adaugă în oală. Se completează oala cu apă caldă şi se lasă la fiert.

4. Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se adaugă în oală când apa a început să fiarbă.

5. Se condimentează cu sare.

6. După 5-10 minute adăugăm orezul spălat.

7. Cele două gălbenuşuri de ou se amestecă cu smântâna + un polonic de zeamă  din ciorbă şi se adaugă în oală după ce orezul şi carnea s-au fiert. Se lasă încă 2-3 minute să fiarbă împreună.

La sfârşit presărăm frunzele de pătrunjel. Şi adăugăm o cană de zeamă de varză acră. Aceasta îi va da o savoare nemaiîntâlnită. Dacă nu aveţi zeamă de varză atunci stoarceţi o lămâie şi adăugaţi zeama în ciorbă.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *