Reteta de biscuiti bicolori in forma de melc – pentru copii

Reţeta de biscuiţi bicolori am vrut să o fac de foarte mult timp. Acuma un an şi jumătate am avut o tentativă dar am optat pentru o reţetă de biscuiţi nisipoşi.

ursuletinazdravani mi-a dat impulsul de care aveam nevoie pentru a mă pune pe treabă; doar că am mers pe altă reţetă. O reţetă sănătoasă de biscuiţi bicolori care nu conţine praf de copt, nici bicarbonat de sodiu, nici amoniac.

Chiar aşa! să nu aibe niciun agent de afânare… mă gândeam că poate este  o greşeală în această reţetă. Se pare că nu este nicio greşeală, chiar se poate găti biscuiţi sănătoşi.

Am făcut doar o tavă de biscuiţi şi am folosit:

–  3 linguri de margarină rama clasic

– 3 linguri de zahăr

– 220 g făină

– 2 linguriţe de cacao

– o jumătate de fiolă de esenţă de rom

 

Preparare:

Cele 3 linguri de margarină le-am mixat cu mixerul. Separat, am mixat oul cu cele 3 lg de zahăr pudră. Am împreunat oul cu margarina, am amestecat bine şi am adăugat făina cernută. Am obţinut un aluat moale pe care l-am împărţit în două bile. Una dintre bile am frământat-o cu cele 2 linguriţe de cacao şi cu esenţa de rom. Am înfoliat bilele şi le-am pus în frigider pt 30 de minute. Am uns planseul de lucru cu ulei şi l-am înfăinat; pe urmă din cele două bile am întins două foi subţiri pe care le-am suprapus. Am rulat aluatul şi l-am pus din nou la rece în frigider pentru încă o oră. După expirarea timpului am tăiat rulada felii şi le-am aşezat într-o tavă în care am pus o hârtie de copt. S-au copt la foc minim pe primul rând(de sus) al aragazului timp de 10 min. După ce le-am scos din cuptor le-am pus într-un borcan cu capac.

 

Au fost pe placul atât a fetiţei cât şi a soţului. Cu siguranţă o voi reface!

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Reteta de biscuiti bicolori in forma de melc – pentru copii

  1. Am citit cu atentie reteta ( ingrediente si procedura ) .as dori sa stiu cate zile se pot pastra in borcan ( sau inafara )… multumesc..petronela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *