Şniţel de pui cu chimen

Astăzi am încercat ceva inedit. Mie îmi place foarte mult chimenul, sărăţelele şi covrigii cu chimen sunt preferatele mele.

Astăzi mi-am propus să gătesc spanac şi şniţele de pui.  Şniţelele de pui le pregătesc mai “deosebit” faţă de alte reţete, când mai aveam 2-3 şniţele de prăjit mi-a venit ideea să adaug chimen în ou. Atât de bune au ieşit încât nu pot să mă exprim în cuvinte. Soţul “m-a certat” că de ce nu am făcut mai multe :)

Pieptul de pui dezosat, îl tai tai felii, apoi îl bat cu ciocanul pentru şnişele. O parte a feliei o presar cu condimente speciale pentru pui, iar partea cealaltă o presar cu sare şi piper. Pe urmă le trec prin făină. În oul bătut adaug sare şi puţină boia (pentru culoare). Feliile de pui le trec prin ou şi le prăjesc în ulei încins. Pe urmă le aşez pe un şerveţel absorbant de bucătărie. De această dată am adăugat în ou câteva seminţe de chimen. Altădată mai puneam seminţe de susan. Şi cu susan ieşeau delicioase.

Şniţel de pui cu chimen şi pireu de cartofi:

Ps. poze din procesul gătirii le voi adăuga în cartea mea de bucate de pe ireteteculinare.com .

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

10 thoughts on “Şniţel de pui cu chimen

 1. Interesantă idee. O să încerc fiindcă și nouă ne place la nebunie gustul de chimen. Pe Nereea de când era mică am obișnuit-o cu ceaiul de chimen. Plus că îl adaug în supa cremă de cartofi sau în cea de ou. Le dă un gust super.

 2. Ieri am făcut și eu șnițele cu chimen, dar din carne de porc, și mi-au plăcut la nebunie. Când am timp o să pun rețeta pe blog, să vezi cum mi-au ieșit :).

  1. Dabea aştept să văd :D Soţul e certat rău cu carnea de porc… nici nu vrea să audă de ea. Dar într-o zi o să-mi cumpăr eu o cutie cu 2 cotlete să încerc reţeta ta cu ceapă că mi-a rămas gândul la ea.

   1. Mell, nici eu nu mă dau un vânt după carnea de porc, dar decât să cumpăr carne de pui care e plină de hormoni sau carne de vită, care de câteva ori mi s-a întâmplat s-o țin cu orele pe foc și să ne se facă, prefer carnea de porc, fără grăsime. Asta când n-am pui, curci sau carne de vițel de la străbunica Nereei :).

    1. dar carnea de porc din comerţ e la fel de dăunătoare este ca ceea de pui… (asta daca nu cumva folosesti carne de porc crescuta de cineva la tara) pentru că şi porcii sunt crescuti rapid cu tot felul de minunatii. Cauta pe google dupa termenul: carne de porc periculoasa…

     1. Eu de obicei primesc carne (porc, pui, vițel), ouă și brânză de la țară. Când rămân în pană, recurg la carnea din comerț. Cea mai puțin nocivă este cernea de vită fiindcă mare parte provine de la țărani. Și în satul unde stă străbunica Nereei umblă ăștia de la abatoare să cumpere viței, viței care sunt crescuți cu lapte și fân, nu cu concentrate. Numai că de câteva ori am nimerit carne de vită bătrână și numa n-a dat Dumnezeu să se înmoaie odată. Carne de pui cumpăr doar sub formă de Crispy Stripes de la KFC sau dacă mi se face extrem de poftă de pulpe și n-am carne de la țară, așa că prefer carnea de porc. Chiar dacă și aia conține tot felul de porcării, sunt convinsă că nu conține atâtea ca cea de pui. Și niciodată nu cumpăr carne grasă, ci doar cotlet și mușchiuleț, iar când am nevoie de carne tocată îmi toc eu carne fără grăsime.

 3. Super aşa… Iarna mâncăm şi noi mai des carne de porc, tot aşa, cumpărată din gospodării. Vara ne detoxifiem :-) gătind cu alternative de ale cărnii… Ştii ce am observat? Am scăpat de burta de când a venit primăvara şi am mâncat tot mai puţină carne şi mai multe mâncăruri gătite cu legume :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *