Spaghete cu piept de pui in sos de rosii

Pentru această reţetă de spaghete m-am inspirat dintr-o reţetă de pe gustos.ro.

Ingredinte:
1 pachet spaghete
jumătate de piept de pui
ulei
1 ceapă mijlocie
4-5 linguri pastă de tomate
1 ardei gras
50 ml oţet de mere
2linguri de zahăr
1 lingură de făină
sare, piper după gust
marar

Paşii cum am preparat Spaghetele cu piept de pui:

1.  Se fierbe apă cu sare + o lingură ulei. Cum au început să fiarbă se adaugă spaghetele şi se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.
2. Pieptul de pui se taie fâşii subţiri şi se pune într-o tigaie încinsă cu puţin ulei.
3. Se adaugă pasta de bulion.
4. Separat se taie un ardei cubuleţe mici şi se călesc în puţin ulei (ardeiul se poate înlocui cu o lingură de pastă de ardei).
5. Se adaugă ardeiul călit şi ceapa tocată în tigaia cu pui.
6. După câteva minute adăugăm cele două linguri de zahăr în 50 ml oţet (un păhărel mic), amestecăm şi o adăugam la compoziţie.
7. Lingura de făină se desface în apă şi se adaugă la sos. Se fierbe încă 5 min.
8. Am condimentat cu mărar şi sare.

Poftă bună!
spaghete cu piept de pui in sos rosu

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *