Suc de soc sau socată – reţetă tradiţională fără drojdie

De ce să nu le oferiţi copiilor de 1 iunie o băutură răcoritoare 100% naturală?

Pentru că au înflorit pomii de soc este de neconceput să nu preparăm acest suc delicios.

Eu procedez în felul următor:
La un borcan de 5 litri pun 15 flori mari de soc, 15 linguri de zahăr şi aproape 2 lămâi întregi.

De data aceasta am făcut două borcane, unul de 5l şi altul de 3litri.
Florile de soc le-am spălat şi le-am aşezat în borcanele curate, am adaugată apă rece deasupra. Am adăugat zahărul (dacă vreţi să fie mai dulce puteţi completa cât doriţi) şi am amestecat bine. Lămâile le-am tăiat felii.  Borcanele se ţin într-un loc cald şi însorit, acuperite cu tifon. În aproape o săptămână trebuie să fie gata socata. Se amestecă zilnic, dimineaţa şi seara. Când sucul este gata se strecoară, se pune în sticle şi se ţine la frigider.

 

suc de soc proprietăţi: 

Florile de soc au de asemenea proprietăţi diuretice, laxative şi galactogoge se folosesc şi  pentru combaterea multor afecţiuni:
– digestive (diuretice şi laxative);
– respiratorii (răceală, gripă şi bronşită);
– dermatologice, oculare, reumatice, cardiace;
– nutriţie (în cura de slăbire);

 

 

Vă spun pe 1 iunie cât de bună a ieşit ;) şi revin cu poze

mai încearcă cineva?

ps. drojdie se adaugă pentru a grăbi procesul de fermentaţie… dar de ce să stricăm acest gust minunat de socată!?

Later Edit: am ţinut-o până astăzi 31 mai şi rezulatul e neaşteptat… cam acrişor!

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

7 thoughts on “Suc de soc sau socată – reţetă tradiţională fără drojdie

    1. Şi în anii trecuţi am făcut, mie şi soţului ne place tare mult. De data aceasta am pus mult mai multe flori de soc – faţă de anii anteriori… pentru a fi mai concentrat… dacă vei prepara acest suc să vi să ne spui dacă ţi-a plăcut.

  1. fara drojdie devine acidulata? eu am incercat fara drojdie o data, si nu a “piscat” deloc. desi am pus si boabe de orez care cica ajuta.

    am vazut ca o ti o saptamana… eu max doua zile.
    o sa incerc si ca tine.

    1. în două zile cam greu să ajungă la fermetanţie, trebuie să fie foarte-foarte cald… şi nici aşa nu cred că ar reuşi fără drojdie…

      Mie îmi place să fie cât mai natural, iar drojdia parcă îi modifică uşor gustul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *