Tartă cu spanac

Reţeta de tartă cu spanac din caietul meu de reţete este printre preferatele casei. Sunt deja mulţi ani de când o fac destul de des. Anul acesta am făcut-o deja de 3 ori :) de cum a apărut spanacul proaspăt în piaţă.

Reţeta este extrem de simplă deoarece aluatul îl fac doar din unt şi făină. Ingredientele pentru tartă: 130 g unt, rece, fârâmiţat şi 230 g făină, plus o lingură de apă. Iar pentru umplutură: 500 g spanac, 100 g ciuperci, 1 ceapă roşie, 1 cană de lapte, 200 g smântână, 3 ouă, ulei de măsline, sare şi piper. Spanacul se spală şi se fierbe în apă sărată. După ce s-a fiert se strecoară şi toacă mărunt. Se pune la încălzit uleiul şi se adaugă ciupercile tăiate felioare, ceapa şi spanacul. După ce s-au rumenit se adaugă laptele şi condimentele. Se ia de pe foc. Aluatul îl fac fărâmiţând untul (care a fost tăiat în bucăţele) cu făina folosind degetele, adaug lingura de apă şi rezultă un aluat care trebuie ţinut măcar pentru 10 min în frigider pt a se putea întinde. Şi aluatul l-am condimentat cu sare şi piper. Aluatul rece se  întinde şi-se aşeză în tava de tartă. Tava cu aluatul se ţine 10 minute la cuptor. Pentru compoziţia de spanac, amestecăm ouăle cu smântâna şi le adăugăm spanacului. Opţional, de data aceasta am pus şi bucăţele de brânză telemea. Umplutura de spanac se condimentează cu sare şi piper. Umplutura de spanac se toarnă în tava şi se dă la cuptor pentru 20-25 min. Opţional am mai pus şi bucăţele de brânză topita deasupra.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *