Tarta de capsuni

Când este sezonul căpşunelor nu mă pot abţine să nu prepar tot felul de reţete cu ele.  Mai ales acuma că fetiţa a mai crescut şi mai îmi dă liber mult mai mult timp faţă de anul trecut când avea doar 1 an. Îmi propun să refac chiar şi dulceaţa de căpşuni.

Cum acest weekend a fost mai mult decât nasol am petrecut mult timp în bucătărie întrecându-mă pe mine cu tot felul de reţete noi.

Ieri am făcut o surprinzătoare tartă de căpşuni. Reţeta este una simplă, asemănătoare cu tarta de fructe cu kiwi şi căpşuni.

La această tartă, deliciul constă în căpşunii care rămân proaspeţi şi gustoşi.


Ingrediente:


-3ouă
-3 linguri zahăr
-3 linguri făină
-jumate praf de copt
-cremă de vanilie sau budincă de vanilie
-200-300 g căpşuni
-gelatină roz
Preparare:
Albuşul se bate spumă şi treptat se adaugă cele 3linguri de zahăr, cele 3 linguri de făină şi jumătate praf de copt stins cu o linguriţă de oţet. Se amestecă şi adăugăm gălbenuşurile.

Compoziţia se pune în tavă şi se da la copt la foc mediu (în jur de 10-20min.) până primeşte culoare gălbuie. Se scoate şi se lasă să se răcească.
Apoi se pune blatul obţinut pe un platou.
Se face un sirop din zahăr cu rom ( 1pahar apă de 200gr.se amestecă 2linguri zahăr se pun pe foc până se dizolvă zahărul, se lasă la răcit apoi se adaugă romul) cu acest sirop, siropăm tarta.

Se face cremă de vanilie sau o budincă ( budinca trebuie pusă pe blat când e caldă!) şi se întinde pe blat.

4-5 căpşuni se taie cubuleţe şi se mixează cu un blender vertical, siropul obţinut se amestecă (într-un alt vas) cu câteva linguri de cremă. O folosim pentru ornat.

Căpşunii mari se taie felii pe verticală şi se ornează blatul. La margini ornăm crema roză.

Peste fructe punem gelatina (care se prepară după indicaţiile de pe ambalaj).

Se mai poate pune frişcă pe blat, în locul cremei, iar deasupra fructele.

Această reţetă am adăugat-o în cartea de bucate de aici.

 

secţiune

Savuroasă şi gustoasă!

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *