Devine frustrant faptul ca google este Dumnezeul internetului

Faci un site, investeşti în el: bani şi timp. Lucrezi câteva luni bune la el, completezi toate categoriile cu câte 1-2-3 conţinuturi şi după ce ai terminat începi cu promovarea, îl promovezi pe câteva siteuri (doar câteva pt început.. că dacă pui link pe mai multe siteuri nu-i mai convine lui google (boţilor)). Apoi stai şi aştepţi ca dl. google să-ţi indexeze conţinutul… şi tot aştepţi, trece o zi, mai aştepţi… trec două zile, nimic… răbdare, mai e de aşteptat. 

Este normal ca totul să se învârtă după standardele google? Este normal ca utilizatorii să nu ştie unde să scrie o adresa url?, să nu ştie că trebuie să dea clic pe un banner/link ca să ajungă pe siteul la care i se face reclamă? Îmi amintesc de un comentariu lăsat pe ebacalaureat.ro; în comentariu scria cineva ca vrea şi ea o cartela de la orange (reclama era cu cartele free de la orange), am rămas uimiţi! Unii utilizatori habar nu au că trebuie să dea clic pe reclame…să dea clic! nu să se uite la ele “aşa cum te uiţi la tv”.

Într-o zi îi propun unei doamne pensionare care stă aproape toată ziua la calculator pe FB… o colaborare cu un site de reţete şi îi dau numele siteului (ireţeteculinare.com) şi-mi spune că nu-l găseşte… mirată o întreb: Cum nu-l găsiţi? Dar unde l-aţi căutat? Zice, poi pe google. Săraca, nici nu ştia ca trebuie să dea clic pe link, ea îl scrie direct în casuţa de căutare google. Domeniul era cumpărat cu o zi în urmă e normal să nu apară aşa de repede pe google :)

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

One thought on “Devine frustrant faptul ca google este Dumnezeul internetului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *