Discriminare? domeniile de Internet .ro

McAfee: evitaţi domeniile de Internet .ro
Navigatorii pe Internet sunt sfătuiţi să evite domeniile .ro, pentru că sunt foarte periculoase, singurele care le depăşesc fiind cele ale Hong Kongului (.hk), Chinei (.cn) şi Filipine (.ph). Studiul McAfee, care serveşte drept ghid de securitate pentru navigarea pe Internet, spune că domeniile temuţilor ruşi (.ru) sunt mai puţin periculoase decât cele româneşti.

La polul opus, cele mai sigure domenii de Internet sunt cele ale Finlandei (.fi), Japoniei (.jp), Norvegiei (.no), Sloveniei (.si) şi Columbiei (.co). În general, avertizează McAfee, şansa ca un calculator să fie infectat cu viruşi de la navigarea pe Web a crescut cu 41,5% pe parcursul anului 2007. Pentru a trage aceste concluzii, cercetătorii McAfee au folosit unealta companiei SiteAdvisor, care navighează pe Web şi face click pe opţiunea “yes” pentru a teste orice poate fi descărcat de pe site-uri, de la software şi screensaver-e până la e-mail-uri şi newsletter-e.

einformativ.ro

Eu nu îi înţeleg pe cei care creează viruşi, mulţi fac asta fără vreo justificare, alţii câştigă banii, alţii “se distrează”, dar nu pot fii de acord cu aceia care fac rău doar ca unii să aiba ceva de câştigat! Detest oamenii care dau dovadă de un egoism feroce!

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *