Creionul Fermecat de la D-Toys

De la D-Toys avem de mai bine de 2.5 ani un joc magnetic cu alfabet, litere şi culori (am scris aici despre el). Acest joc, Creionul Fermecat, Bea l-a primit de la o prietenă (multumesc Adriana!).

Aşa cum îi poartă denumirea: este un joc fermecat :)

Jocul conţine: un creion muzical, 16 cartoane ilustrate şi un puzzle de 24 piese. Am primit cadou o radiră simpatică în formă de broscuţă.

Descriere de pe cutie: Creionul Fermecat este un joc interactiv creat pentru a dezvolta şi stimula prin joacă imaginaţia, logica, spiritul de observaţie, puterea de concentrare, modul de gândire asociativ şi capacitatea de rezolvare a problemelor.

Jocul are 16 planşe cu diferite activităţi: Cât e ceasul? Activitaţi periculoase; Numere; Culori amestecate; poveşti; care este cel mai rapid?; Care figură nu se potriveşte?; Ce este deasupra; Stema meşteşugului meu; Unde trăieşte?; Formele; Puzzle-Zoo; Care este incorect; Siluete; Materii prime; Desene identice (am scanat planşa cu instrucţiuni (ultima imagine de jos), conţinutul joculluicum trebuie să procedeze copilul pentru fiecare planşă).

– noi am sărit peste prima planşă deoarece încă nu am făcut activităţi cu învăţarea ceasului. La această plansă, copilul, trebuie să aleagă una dintre cele trei variante care arată cât este ora. Dacă apasă pe bulina corectă creionul va cânta o melodie veselă.

– planţa a 4-a reprezintă culori amestecate. Dacă amestecăm două culori, obţinem o a treia culoare.  Copilul trebuie să arate cu ajutorul creionului, apăsând pe bulina corectă, care este rezultatul din amestecarea celorlalte două culori.

– Poveşti este intitulată a 5-a plansă. În vârful fiecărei coloane verticale găseşti câte un personaj dintr-o poveste. Dintre deseneke care se află sub ele, alege pe cel care face parte din aceaşi poveste cu personajul (de ex. sirena cea mică-vaporul).

-Care este cel mai rapid? În fiecare rând se află mai multe mijloace de trasport. Copilul trebuie să arate care este cel mai rapid din rândul său.

-planşa 11: Formele. Copilul trebuie să arate formele geometrice pe care le găseşte în imagine.

Planşa cu instrucţiuni (clic pe imagine pentru mărire):


Am observat pe site-ul D-Toys că acest joc are 7 serii. Noi avem Setul de Bază 1. Mi-aş dori să luam şi setul cu Alfabetul, cu Numerele şi Setul de Bază 2.

O parte din joaca noastră cu aceste planşe:

Ce părere ai despre acest joc?

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *