joc de asociere cu pasări sălbatice

Deşi am văzut acest joc acum mult timp,nici nu ştiu cum am uitat de el deoarece îmi doream foarte mult să-l fac şi mă apucasem să strâng capacele de la cutiile de lapte. Valentina m-a impulsionat să trec la acţiune şi să-l pregătesc fetiţei. Jocul în starea lui iniţială, concepută de un tatic rus, mi s-a părut ca ar fi prea uşor pentru fetiţa mea, deoarece deja e mai mare. Aşa că m-am apucat să fac planşe puţin mai “dificile” care să-i dea de gândit mămăruţei. Am ales păsări sălbatice şi câteva animale din Australia pentru că pe unele nu le recunoaşte aşa de uşor :) în acest fel ne întregim cunoştinţele şi despre alte tipuri de păsări şi animale.

Dacă doriţi să le printaţi acestea două sunt imaginile:

– partea care se lipeşte pe capac :

-planşa care vine pusă pe carton:

– am reciclat un carton de pizza, pe care l-am tăiat de mărimea unei coli A4, am obţinut un fel de dosar, iar prima pagină am decupat-o după forma planşei cu animale (a doua plansă).

 

– am folosit căpăcelele de la sticlele de lapte, pe ele am lipit animalele decupate

– nu a fost deloc dificil să le găsească şi cât ai clipi să le potrivească, are un spirit al observaţiei care mă uimeşte profund.

Am mai făcut planşe cu litere mici şi mari, să potrivească literele mici pe cele mari, dar încă nu am imprimat-o, urmează. Dacă între timp doriţi să faceţi acest joc, le voi adăuga şi pe acelea, doar că sunt 12 litere pe o planşă şi sunt mai multe foi.

Update: Joc de asociere litere de tipar mari si mici

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

6 thoughts on “joc de asociere cu pasări sălbatice

  1. Ce-mi place jocul. O sa-l facem si noi, multumim pentru materiale! Daca ai putea sa-l pui si pe cel cu litere ar fi grozav. Acum trebuie sa mai adun niste capace ca am cam ramas in pana :) .

    1. Pentru ca sunt mai multe imagini am sa incerc sa le pun intr-un pdf, inca nu am reusit sa le fac deoarece mi-a expirat licenta la adobe, trebuie sa prind un loc la calculatorul sotului ca el are licenta. O sa fac un update la post cand îl adaug. Astazi am scos la imprimanta si plansele cu litere, e o metoda foarta faina pe care noi o vom folosi cu succes pentru a “nu uita” literele invatate deja :) şi mai ales pentru invatarea f. bine a literelor mici.

      Pana cand reusesc sa fac pdf-ul iti trimit plansele pe e-mail…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *