Jocuri de familie: SAH

Printre plăcerile și hobby-urile mele se enumeră și șahul. Pur si simplu ador acest joc și-l iubesc pe cel ce l-a inventat.

Plăcerea îmi este dublată și de faptul că acuma câțiva ani am reușit să plantez acest microb și în Alin, iar acuma, în weekenduri, se întâmplă să ne relaxam la câte un joc.
Văzându-ne că jucăm, Bea a prins drag de acest joc. Știe să denumească majoritatea pieselor, și la multe dintre ele le cunoaște locul pe tabla de joc.
Cu ea ne jucăm un joc de sah mai deosebit și tot odată special, deoarece este inventat de noi :) jocul e simplu, se joacă fără reguli, fiecare mută cum consideră fară a urmări vreun scop. Vă imaginați și voi… un joc… așa cum poate un copil de imediat 4 anișori să-l izbutească :) dar eu sunt fericită când o văd atrasă de jocul minții.
Nu doresc să-i împovăresc încă mintea cu regulile jocului. Ne rezumăm doar la plăcerea de a așeza și muta piesele, așa.. după instinct.
Știu că va veni o zi, când va fi suficient de curioasă și își va dori să știe mai multe despre această frumoasă strategie a jocului. Până când va sosi acel moment ne bucurăm de piese așa cum putem..

 

 

Ps. Adriana a deschis o colecție minunată în care se strâng o mulțime de idei de jocuri pe care să le jucăm împreună cu copiii noștri, în familie.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Jocuri de familie: SAH

  1. Mda :) La noi incearca fetele sa joace impreuna,ca ele stiu regulile,dar vine cel mic de 4 ani care habar n-are de vreo regula,si muta piesele cum vrea el.Se joaca de fapt sah in 3,ba chiar si in 4,cand joaca cu taica-su.
    La voi trebuie sa mearga mai lin jocul asta :)

  2. Daaa! merge foarte lin … eu cu sotul jucam pe calculator (in caz ca vrem sa jucam de adevaratelea) și ea isi face de cap pe tabla de joc ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *