Pinată în formă de buburuză

Această pinată a reprezentat distracţia cea mai de preţ de la aniversarea fetiţei. Copiii s-au distrat copios şi nu mai conteneau să înceteze trasul de sfoară (puţin mai conta daca mai cade ceva sau nu din pinată:) ). În interior am pus acadele, ciocolată în formă de buburuză, fluiere de petrecere, o mulţime de bulinuţe konfetti, o buburuză făcută din ciucuri de aţă şi 3 ciucuri de aţa albă şi neagră rămaşi de la buburuza din ciucuri :)

Iniţial am vrut ca şi capul să fie alcătuit dintr-un balon îmbrăcat în papier mache (ziar şi aracet), pentru că mi se terminase aracetul am apelat la o compoziţie de apă şi făină, o făcusem groasă şi nu a reuşit să se usuce până a doua zi aşa că am renunţat şi am improvizat un balon roşu pe care am pictat cu o carioca faţa unei buburuze simpatice (balonul l-am fixat în lăcaşul lasat special pentru a fixa capul buburuzei).

Pentru spate am folosit o fâşie de şmirghel peste care am lipit dungi verzi de hârtie autocolantă.

După cum se poate observa în imaginea de mai jos, pentru executarea acestei pinate am acoperit un balon umflat cu un strat de bucăţele de ziar unse cu aracet. A doua zi, după ce s-a uscat bine am mai pus un rând de fâşii de ziar (de data aceasta, din lipsa aracetului, am folosit o compoziţie de făină, apă şi oţet – în jur de 2 porţi făină, 4 de apă şi o lingură de oţet). După ce fâşiile de ziar s-au  uscat, balonul a devenit suficient de tare şi l-am spart  (se poate observa în a 5-a imagine din colajul de mai jos:

 

– pentru corp, prim dată am vrut să-l pictam cu acuarele, deoarece timpul nu ne-a permis am preferat să franjurez hârtii simple de culoare roşie şi să le lipesc de corp. Bulinele (lipsesc) trebuiau să fie decupate din şmirghel şi să le lipesc.

Antenuţele sunt o sârmă pluşată. Le-am prins prin lăcaşul pentru cap îndoind sârma în interior şi lipind-o cu scotch.

O pinata aduce multă veselie la fiecare aniversare, fie că o cumpăraţi (costă în jur de 70-120lei chiar şi mai mult…) fie că o faceţi acasă.

După cum poţi observa se face destul de simplu şi merită să vă daţi toată osteneala. Dacă copilul este mai mare, ar fi genial să o faceţi împreună.

Mi-ar plăcea enorm de mult să văd şi alte pinate făcute de voi.

Ps. Am adăugat această pinată în colecţia Jucări făcute în casă – vizitează colecţia pentru a vedea o mulţime de idei geniale de jucări homemade.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

9 thoughts on “Pinată în formă de buburuză

  1. E foarte frumoasa! Noi am mai facut doar pinate din cutii de carton sau pungi imbracate cu hirtie creponata.. model suspendat care trebuia lovit pentru a putea cadea bomboanele. De mult cautam o idee de pinata non-violenta:) Ma gindeam ca pe linga sfoara reala, cea care deschide pinata, ar putea fi lipite sfori false, care sa nu deschida nimic, iar copiii sa-si incerce norocul incercind sa dea de sfoara cea buna..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *