Activitate pentru copii mici: exersam numerele cu un ceas facut dintr-un carton

Un ceas făcut dintr-un carton, cifre, două beţigaşe şi un ac cu gămălie. Am lipit ca fundal un peisaj tăiat dintr-o revistă cu abţibilduri pe care B. a franjurit-o.

Pe un carton am lipit o coală albă şi folosind compasul am trasat un cerc. Aveam numere magnetice pe care le-am desenat cu un creion, pe urmă le-am decupat. Ideea este ca fetiţa să pună numerele la locul lor.

 

 

Un ceas numai bun de exersat numerele, iar B. a fost încântată de noua “jucărie”. Când va creşte mai mare va fi perfect pentru a învăţa ceasul.

 

L-am colorat şi arată foarte bine chiar şi suspendat pe perete. Nu-i aşa? :-)

Ps. Pentru această activitate m-am inspirat de la acest ceas.

Ps2. gasesti aceasta activitate şi în colecţia lui little lucky idei pentru 1 iunie.

clic pe broscuţă

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

12 thoughts on “Activitate pentru copii mici: exersam numerele cu un ceas facut dintr-un carton

  1. Să știi că apreciez enorm faptul că faci atâtea activități cu Beatrice :). Majoritatea mămicilor se rezumă la a-și îngriji copii, cu tot ceea ce presupune asta, dar uită că cei mici au nevoie și de afecțiune și de atenție. Bravo ție!

  2. Sofia, daca iti doresti sa-l faci nu trebuie sa te lasi descurajata ca nu ti-ar iesi. Iti trebuie doar numerele, desenezi conturul lor pe un carton rotund si decupezi desenul cu forfecuta de unghii. Este simplu si nu trebuie sa-l termini intr-o zi. Decupezi la el atunci cand ai un pic de timp, il lasi deoparte si reiei cu alta ocazie decupatul, pana cand il termini :) Poate daca il faci pe un carton subtire reuseste sa-l decupeze strumfita ta. La Bea am observat ca cele facute de noi au o priza mai mare decat cele cumparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *