Am ales să-mi protejez fetiţa şi on-line!

Un articol scris de Cabral care ne îndeamnă să ne protejam copii şi on-line! Gânduri care atât de tare m-au zdruncinat, îi dau 100% dreptate. Cât de neghioabă  mă simt în acest moment. littlelucky a scris un post şi mai direct.
Pentru nicio clipă nu m-am gândit la posibilităţile despre care se vorbesc în articolele de mai sus. Îmi dau seama în ce iluzie mă aflu. Cât de mult îmi expun fetiţa, care a devenit sinonim cu viaţa mea. Am un album pe photobuket, unde am tot pus poze cu fetiţa mea, poze decente, poze normale cu un bebeluş care creşte în fiecare lună… mai exact, evoluţia ei. Nici nu ştiu cum să numesc faptele mele (prostie, ignoranţă, trufie, narcisism). În fine… ce mai contează? Împortant este că am fost trezită la realitate într-o lume handicapată şi cum spunea cineva: nu merităm să fim specia dominantă.

Sunt atât de scârbită, dezgustată, furioasă, iritată şi îndârjită încât îmi vine să-mi şterg blogul, facebook-ul etc.

Aşadar, filmuleţele de pe youtube – le-am schimbat securitatea, pe private (până când le voi şterge). Pozele de pe facebook, le-am securizat şi doar prietenii apropiaţi le mai pot vedea pentru o perioadă scurtă de timp, până când le voi şterge şi de acolo. Albumul de photobucket, la fel, l-am şters.

Şi asta a fost tot! Până îmi trece furia şi voi gândi mai limpede voi face o pauză pe blog şi în acest timp mă voi ocupa de celelalte proiecte, pe  care le-am cam lăsat în parangină.

Să ne auzim cu bine!

Ps: Altă serie de articole / campanie menite să atragă un semnal de alarmă mămicilor care-şi expun viaţa şi copii on-line:

Mai bine NU! (1)  – in care se povesteste cum fotografiile cu copii sunt la mare cautare pe internet, in scopuri nu tocmai incantatoare.

Mai bine NU! (2)  – in care se povesteste de ce sunt fotografiile cu copii la mare cautare, in scopuri de-a dreptul inspaimantatoare.

Mai bine NU! (3)  – o invitatie de reflectie asupra motivelor pentru care pui fotografii cu copiii tai sau ai altora pe internet.

Mai bine NU! (4)  – in mintea unui pedofil.

În concluzie mă gândesc şi la alt aspect: probabil, peste câţiva ani, poate chiar 10 ani, sau mai mulţi, copilei, nu-i va face plăcere faptul că am expus-o (prin poze / filmuleţe etc.). În mod sigur această modă de a-ţi expune viaţa şi copiii prin diferite imagini nu va mai fi la modă. Mă gândesc că tot mai mulţi vor căuta să-şi secretizeze viaţa. Iar gândul că alţii pot copia pozele / filmuleţele etc. şi nu vom mai putea avea control asupra lor, nu-mi place deloc. Drept urmare îmi cer scuze acelora care accesează posturi mai vechi de pe acest blog în care apar poze/ filmuleţe.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

4 thoughts on “Am ales să-mi protejez fetiţa şi on-line!

  1. Începe să devină o problemă gravă şi în Ro, dacă ai citi campania făcută de Jurnalul Naţional ai vedea câteva mărturisiri şocante a unor pedofili români, şi acel articol a fost scris acuma 6 ani. Deja de atunci se pune problema.

    Se pare că deja sunt o grămadă de siteuri româneşti de pedofili dinăştia nenorociţi.

  2. Eu și Iasmina am convenit să nu punem poze cu copiii pe blog. Singurul loc unde am pus poze cu cea mică, e facebook-ul, dar am setat să le poată vedea, doar prietenii, iar de împrietenit nu mă împrietenesc cu oricine. Plus că nu am pus poze cu ea dezbrăcată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *