Cărticele noastre pentru bebeluşi şi copii de 1 an – 2 ani

Little Lucky a lansat o nouă provocare în care vom colecţiona cărţi pe care le avem pentru copii. Dacă ai şi tu cărţi pentru copii şi doreşti să le faci cunoscute participă la colecţia de aici.

CĂRŢI PENTRU BEBELUŞI

Primele cărticele pe care le-am cumpărat pentru fetiţa mea au fost acestea:

[clic pe imagini pentru mărire]
 

Din colecţia Lumea Poveştilor am cumpărat cărticelele: Cei trei purcelusi, Motanul încălțat și Cenușăreasa. De când avea doar câteva luni îi citeam şi îi arătam imaginile. Cărticica e mică, uşor de mânuit şi are file mai grosuţe.

Pe urmă, am cumpărat toată colecţia de cărticele de la D-Toys, din Carrefour. Se vând şi la bucată, prin magazine, dar costă mai mult, 6-9 lei bucata. Setul a costat în jurul a 24-26 lei, nu mai reţin exact.

Prima cărticică pe care am folosit-o a fost despre animalele domestice. Fetiţa mea avea spre 6 luni. Pentru început îi arătam animalele, le numeam şi îi pronunțam sunetul scos de fiecare animal. După n-repetiţi, pe la 7-8 luni a început să arate cu degetul pe cartonașe, răspunzând la întrebările de genul “care animal este ursul”. Pe urmă, o întrebam ‘cum fac animalele’ (a se înțelege-sunetul pe care acestea le scot) respective  şi-mi răspundea. Acuma la 2 ani, când îi arăt un animal şi o întreb: “Ce animal este acesta?” pe unele le numeşte, pe altele se străduiește să le numească. Dar cu exerciţiu, într-o zi le va numi pe toate.

Le recomand pentru că mi se par cele mai utile -pentru început, deoarece  pe fiecare cartonaş este un singur animal şi copilul se poate concentra doar asupra unuia. Astfel îl ţine minte şi atenţia nu-i este atrasă de alte desene suplimentare.

DUPĂ 1 AN

După ce fetiţa mea a împlinit 1 an am început să-i arăt cărticelele cu alfabetul şi numerele.

Când se apropia de 2 ani am început să-i vorbesc despre ceas şi obiceiurile bune.

Cărţile din colecţia Bebeluşul Fericit de Irene Mohr, cumpărate din Lidle mi s-au părut foarte utile. Mai ales acele cu cifre. Ne-au ajutat mult. Sunt mici, uşor de manevrat, de calitate şi foarte cartonate, adică rezistente.

interiorul cărţilor Bebeluşul Fericit:

Pe când a împlinit 1 an şi câteva luni am cumpărat câteva cărţi cu poveşti din colecţia Disney Clasic. Sincer, nu prea îmi plac (cel puțin, nu pentru acestă vârstă), sunt prea mari şi foile sunt cam subţirele (deci nu le recomand copiilor mici). Colecția de cărți arată foarte frumos în bibliotecă, dar le folosim destul de rar. Cred că ne vor fi utile când fetița va creşte mai mare, după 3 ani. Am scris despre asta aici în articolul: Cititul la copii mici.

Desigur nu ne lipsesc revistele Draga mea pentru copii (nu le-am mai pozat).

DUPĂ 2 ANI

După ce a împlinit 2 ani am început să-i cumpăr cărticele, reviste cu abţibilduri şi o carte cu puzzle.

Revistele cu abţibilduri le adoră, eu îi dezlipesc un abţibild, căutăm împreună în carte locul unde trebuie lipit şi ea îl lipeşte. Sunt unele reviste care au şi câteva propoziţi scurte. Am scris despre ele aici Cărticele cu autocolante pentru copii mici.


Cărticică cu puzzle din 5 piese. Vezi descriere şi imagini în detaliu aici.

Iar ultimele achiziţii sunt Bobiţă şi Buburuză la grădiniţă, Şcoala urşilor şi Pozna lui Jackie de Hiroyuki Aihara. Am scris despre ele aici.

Notă: Fetița are acum (când am scris acesta postare)  2 ani şi aproape 2luni.

Accesează Colecţia Cărţi pentru copii dând un simplu clic pe această broscuţă  


Voi ce cărţi pentru copii mici aveţi/folosiţi?

UPDATE: Dacă doreşti să vezi şi celelalte cărţi pe care le avem, vizitează categoria Cărţile noastre pentru copii .

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

13 thoughts on “Cărticele noastre pentru bebeluşi şi copii de 1 an – 2 ani

  1. Super treaba! Cărticele pentru bebeluşi şi copii de
    1 an Asta da imagine! Adevarat profesionist.

  2. Se spune ”prima carticia PE care am folosit-o”, nu ”care am folosit-o”. Iar cartile dau bine in biblioteca, nu dă bine, ca sunt mai multe. Despre cuvantul ”propoziti”, eu nu am auzit Daca tot I-ai citit asa de mult copilului, sa ii si vorbesti corect si eventual sa si scrii…

  3. Ai modificat greselile asupra carora ti-am atras atentia, dar au aparut altele! De data aceasta, nu mai spun care sunt….

  4. Buna. Caut cu disperare carticelele bebelusi fericiti si nu sunt in stoc. Deasemenea genul de carti cu imagini si ilustratii de pe piata sunt mult prea animate si din ce in ce mai indepqrtate de realitate..Te ai gandit sa le vinzi? ❤️🙏🏻🌷

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *