Darul si onoarea de a fi mama

A deveni mamă este o minune mirifică.  Se întâmplă peste tot în natură, este un fenomen fiziologic, natural.

Acuma 8 luni am rămas însărcinată. Pe la sfârşitul lui martie voi aduce pe lume o fetiţă.

 Totul a pornit în momentul în care am simţit primele mişcări în pântece.  Cred că acela este mometul decisiv; clipa în care începi să nu mai ai niciun dubiu: Voi fi mamă! un gând atât de măreţ încât cu greu poate fi descriptibil.

Mi se pare o responsabilitate aşa de mare… de multe ori mă face să mă simt neajutorată. Apar tot felul de gânduri, întrebări… o dorinţă de a cunoaşte în amănunţit tot ce urmează… pur şi simplu  o sete de informaţie.

Tot acest drum al sarcinii a decurs extraordinar de bine.  Până acuma n-am avut nicio problemă.  Câteva greţuri şi arsuri care am observat că îmi apăreau după ce mâncam ceva mai gras… am pus pe mine până acuma 15kg, de la 50kg la 65.

 În fiecare zi mă uimesc când mă privesc şi aş vrea să-i mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a predestinat acest dar; de a da viaţă!

Transformările care au loc… procesul de formare şi dezvoltarea copilului; modul în care se pregăteşte organismul femeii pentru naştere… totul pare atât de perfect conceput…  Este mai mult decât o minune!

 Gândul că o nouă viaţă începe să crească în mine, bucuria când am văzut prima ecografie şi surpriza primelor mişcări ale copilului în pântecul meu m-au făcut să renasc.  De fapt, sentimentul unei femei care este însărcinată nu se poate descrie în cuvinte, este mai presus de orice trăire.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

2 thoughts on “Darul si onoarea de a fi mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *