De la ce vârstă se joc fetiţele cu păpuşile?

Mă întreb pentru că fetiţa mea, deşi tocmai a trecut de 2 ani nu este interesată de păpuşi. Pur şi simplu nu se joacă cu ele (cel mult le scoate mâinile şi picioarele afară).

 Într-o perioadă vroiam să cumpăr  o păpuşă interactivă, pe Maria de la Noriel, dar să dau 200 lei pe o păpuşă mi se pare exagerat de mult.

Avem 8 păpuşi, mai micuţe şi un bebeluş mare şi niciuna nu o atrage.

Citeam că în mod normal o păpuşă trebuie să prezinte interes pentru fete deoarece este:

 • – o jucarie care îi permite să înţeleagă viaţa cotidiană imitandu-o cu papuşa
 • – o jucărie care permite copilului să-şi exprime într-o manieră indirectă sau directă sentimentele
 • -o jucarie privilegiată, deseori poate reprezenta o sursă de suport afectiv.

În schimb îi place să se joace cu lego, cuburi, puzzle, numere şi litere, are o căsuţă utilată cu pat, scaune, măsuţă, căniţe etc. cu care se joacă foarte mult. Îi mai place să se joace cu ustensilele de bucătărie. Cu trenuleţe şi jucăriile pentru nisip.

Decât să-i cumpăr o păpuşă noriel parcă mai degrabă i-aş cumpăra o bucătărie mare şi utilată.

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

9 thoughts on “De la ce vârstă se joc fetiţele cu păpuşile?

 1. Să știi că nici Nereea nu e interesată de păpuși. I-a cumpărat soră-mea un bebeluș Annabelle care gângurește, râde, bea apă și plânge cu lacrimi, dar i-a plăcut mai mult oița păpușii decât păpușa în sine. Apoi, a fost musai să i-l cumpăr pe Ciuciubei (Cicciobello). Ăsta doarme în pătuț de când l-am cumpărat. Dacă îl mișc din greșeală și începe să plângă, dânsa sare ca arsă, și până nu-l culc la loc, nu-i bine. Și nici pe Nenuco nu l-a băgat în seamă mai mult de 2-3 ore. În schimb a primit de la cineva un jaf de bebeluș din pânză care nu face absolut nimic. Ei bine, pe Bobiță ăsta îl plimbă cu căruciorul, doarme cu el și-l cară după ea. Mai mult decât păpușile îi plac plușurile, poneii și figurinele ștrumfi sau cele de la Disney. Eu cred că fetițele devin interesate de păpuși după 5, 6 ani, așa că până atunci nu-i mai cumpăr nici o păpușă.

  1. Înseamnă că treaba e serioasă :)

   Nici cu Cicciobello nu se joacă? O trusă de jucărie de doctor şi eu aş vrea să-i cumpăr, pentru vârsta asta ar fi bune că le dezvoltă imaginaţia…

   Bucătărie mare şi utilată i-ai luat?

   1. Cu Cicciobello nu se joacă nici fetița Iasminei, care are peste 4 ani. În schimb știi cu ce se joacă Nereea?, cu uneltele din Handy Manny. Și cu văsuțele se „lucrează” mult, iar când spăl vase, vine și ea la chiuveta ei cu văsuțele, și-mi gătește tot felul.
    I-a luat mama o bucătărie hello kitty, dar nu se prea joacă cu ea. La mall, în Cluj, la un loc de joacă pentru copii am văzut o bucătărie foarte faină din pal. Mă gândesc să-i fac și eu ceva de genul pe comandă fiindcă i-a plăcut tare mult.

 2. E faină bucătăria. Dacă tu crezi că se va juca cu ea merită să i-o cumperi, numai să nu-ți umple parchetul de apă.
  Mie una mi-a rămas gândul la bucătăria aia din pal, numai că ar ocupa ceva spațiu :))).

  1. poate are sistem de scurgere :) trebuie să mă interesez… Când mergem în vecini (are fetiţa lor o bucătărie disney) tot acolo stă şi-şi ocupă timpul când mergem la ei…

   păcat că nu i-ai făcut o poză bucătăriei din pal…

 3. Nu e obligatoriu sa se joace cu papusile, e foarte posibil sa nu-i placa. A mea nepotica nu prea s-a dat in vant dupa papusi, a preferat altfel de jocuri, precum litere si cifre, table de desenat/colorat, carioci, culori, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *