În sfârşit ne putem bucura şi noi de un parc nou şi sigur

Parcul din zona noastră devenise un adevărat pericol pentru copiii care-l vizitau. Leagănele s-au scorojit şi au ajuns fără bări de protecţie, toboganele găurite şi cu podele şi scări rupte etc.

Astăzi, mare mi-a fost uimirea când am văzut un parc de joacă nou la câţiva metri de cel putred. Când am văzut noua amenajare cred că eu m-am bucurat mai tare decât micuţa…  În sfârşit un parc sigur şi decent mi-am spus.

Avem traverse de lemn, material spumos sau cauciucat împrejurul leagănelor, sunt  leagăne-chiloţel, leagăne mari, panouri de căţărare, tobogane mici şi mari, o învârtitoare frumoasă, un mic dinozaur pe care să sară, un locuşor mare -unde este nisip (la nisip -în parc- oricum nu o lăsam pentru că am vazut căcăţei de pisici, câini?), pentru această activitae avem  acasă un loc mic cu nisip şi acolo facem peştişori, steluţe, raci şi broscuţe.

Eu văd parcul ca pe un un loc de joacă în care trebuie, obligatoriu să-ţi duci copilul. Deşi avem leagăn acasă, micuţa mea tot îşi doreşte să se dea pe leagănul din parc, mai ales dacă vede şi alţi copii.

Până la urmă leagănele, toboganele,  panourile de căţărare, toate sunt un vis frumos pentru copil iar pentru noi o  grijă mare și obsedantă.

Am şi eu o întrebare; oare parcurile se fac doar atunci când sunt campanii electorale? Siguranţa copilului nu este primordială?

 

parcul vechi (visul urât):

 

Did you like this? Share it:

Adauga comentariu...

comentarii cu facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *